Изберете Страница

iPhone 8 може и да не закъснее, но ще бъде много трудно да се закупи след премиерата

След множеството слухове за евентуално закъснение на iPhone 8, поради технологични проблеми при вграждането на сензора за пръстови отпечатъци под дисплея, анализаторът Минг-Чи Куо рязко смени прогнозите си в последните бележки към инвеститорите, твърдейки, че това няма да се случи и „най-великият модел на Apple ще се появи през септември“.

Според Куо, iPhone 8 ще бъде обявен следващия месец, заедно с другите два модела iPhone 7s/7s Plus и трите устройства ще имат една и съща дата за пускане на пазара. Въпреки това е много вероятно юбилейният модел да бъде в изключително ограничени количества по рафтовете в магазините, тъй като веригата за доставки на Apple може да произведе само 2-4 милиона броя през това тримесечие. Само за справка, Apple обикновено продава между 40 и 80 единици iPhone през същото тримесечие на годината.

Въпреки всичко, това си остава добра новина, тъй като предишните спекулации посочваха евентуално закъснение до октомври и дори ноември, но при толкова ограничени доставки, на практика ще е почти невъзможно да намерите дългоочаквания модел веднага след премиерата му. Анализаторът е уверен, че производството му ще се стабилизира бързо и Apple ще успее да навакса 45-50 милиона броя до края на годината.

От друга страна, iPhone 7s/7s Plus, вече са в масово производство и от тях компанията ще успее да осигури 35-38 милиона, за разлика от предходната година, когато броят на произведените iPhone 7/7 Plus в този период беше едва 18-20 милиона.

Докладът не разкрива нова информация, що се отнася до функциите на iPhone 8, но посочва, че и трите модела ще имат възможност за бързо зареждане, ако потребителите си закупят отделно нужния преходник Lightning – USB-C и адаптер.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This