След множеството слухове за евентуално закъснение на iPhone 8, поради технологични проблеми при вграждането на сензора за пръстови отпечатъци под дисплея, анализаторът Минг-Чи Куо рязко смени прогнозите си в последните бележки към инвеститорите, твърдейки, че това няма да се случи и „най-великият модел на Apple ще се появи през септември“.

Според Куо, iPhone 8 ще бъде обявен следващия месец, заедно с другите два модела iPhone 7s/7s Plus и трите устройства ще имат една и съща дата за пускане на пазара. Въпреки това е много вероятно юбилейният модел да бъде в изключително ограничени количества по рафтовете в магазините, тъй като веригата за доставки на Apple може да произведе само 2-4 милиона броя през това тримесечие. Само за справка, Apple обикновено продава между 40 и 80 единици iPhone през същото тримесечие на годината.

Въпреки всичко, това си остава добра новина, тъй като предишните спекулации посочваха евентуално закъснение до октомври и дори ноември, но при толкова ограничени доставки, на практика ще е почти невъзможно да намерите дългоочаквания модел веднага след премиерата му. Анализаторът е уверен, че производството му ще се стабилизира бързо и Apple ще успее да навакса 45-50 милиона броя до края на годината.

От друга страна, iPhone 7s/7s Plus, вече са в масово производство и от тях компанията ще успее да осигури 35-38 милиона, за разлика от предходната година, когато броят на произведените iPhone 7/7 Plus в този период беше едва 18-20 милиона.

Докладът не разкрива нова информация, що се отнася до функциите на iPhone 8, но посочва, че и трите модела ще имат възможност за бързо зареждане, ако потребителите си закупят отделно нужния преходник Lightning – USB-C и адаптер.