Изберете Страница

iPhone 8 може и да не закъснее, но ще бъде много трудно да се закупи след премиерата

След множеството слухове за евентуално закъснение на iPhone 8, поради технологични проблеми при вграждането на сензора за пръстови отпечатъци под дисплея, анализаторът Минг-Чи Куо рязко смени прогнозите си в последните бележки към инвеститорите, твърдейки, че това няма да се случи и „най-великият модел на Apple ще се появи през септември“.

Според Куо, iPhone 8 ще бъде обявен следващия месец, заедно с другите два модела iPhone 7s/7s Plus и трите устройства ще имат една и съща дата за пускане на пазара. Въпреки това е много вероятно юбилейният модел да бъде в изключително ограничени количества по рафтовете в магазините, тъй като веригата за доставки на Apple може да произведе само 2-4 милиона броя през това тримесечие. Само за справка, Apple обикновено продава между 40 и 80 единици iPhone през същото тримесечие на годината.

Въпреки всичко, това си остава добра новина, тъй като предишните спекулации посочваха евентуално закъснение до октомври и дори ноември, но при толкова ограничени доставки, на практика ще е почти невъзможно да намерите дългоочаквания модел веднага след премиерата му. Анализаторът е уверен, че производството му ще се стабилизира бързо и Apple ще успее да навакса 45-50 милиона броя до края на годината.

От друга страна, iPhone 7s/7s Plus, вече са в масово производство и от тях компанията ще успее да осигури 35-38 милиона, за разлика от предходната година, когато броят на произведените iPhone 7/7 Plus в този период беше едва 18-20 милиона.

Докладът не разкрива нова информация, що се отнася до функциите на iPhone 8, но посочва, че и трите модела ще имат възможност за бързо зареждане, ако потребителите си закупят отделно нужния преходник Lightning – USB-C и адаптер.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This