Изберете страница

iPhone 8 може и да не закъснее, но ще бъде много трудно да се закупи след премиерата

След множеството слухове за евентуално закъснение на iPhone 8, поради технологични проблеми при вграждането на сензора за пръстови отпечатъци под дисплея, анализаторът Минг-Чи Куо рязко смени прогнозите си в последните бележки към инвеститорите, твърдейки, че това няма да се случи и „най-великият модел на Apple ще се появи през септември“.

Според Куо, iPhone 8 ще бъде обявен следващия месец, заедно с другите два модела iPhone 7s/7s Plus и трите устройства ще имат една и съща дата за пускане на пазара. Въпреки това е много вероятно юбилейният модел да бъде в изключително ограничени количества по рафтовете в магазините, тъй като веригата за доставки на Apple може да произведе само 2-4 милиона броя през това тримесечие. Само за справка, Apple обикновено продава между 40 и 80 единици iPhone през същото тримесечие на годината.

Въпреки всичко, това си остава добра новина, тъй като предишните спекулации посочваха евентуално закъснение до октомври и дори ноември, но при толкова ограничени доставки, на практика ще е почти невъзможно да намерите дългоочаквания модел веднага след премиерата му. Анализаторът е уверен, че производството му ще се стабилизира бързо и Apple ще успее да навакса 45-50 милиона броя до края на годината.

От друга страна, iPhone 7s/7s Plus, вече са в масово производство и от тях компанията ще успее да осигури 35-38 милиона, за разлика от предходната година, когато броят на произведените iPhone 7/7 Plus в този период беше едва 18-20 милиона.

Докладът не разкрива нова информация, що се отнася до функциите на iPhone 8, но посочва, че и трите модела ще имат възможност за бързо зареждане, ако потребителите си закупят отделно нужния преходник Lightning – USB-C и адаптер.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This