Изберете Страница

iPhone 8 може и да не закъснее, но ще бъде много трудно да се закупи след премиерата

След множеството слухове за евентуално закъснение на iPhone 8, поради технологични проблеми при вграждането на сензора за пръстови отпечатъци под дисплея, анализаторът Минг-Чи Куо рязко смени прогнозите си в последните бележки към инвеститорите, твърдейки, че това няма да се случи и „най-великият модел на Apple ще се появи през септември“.

Според Куо, iPhone 8 ще бъде обявен следващия месец, заедно с другите два модела iPhone 7s/7s Plus и трите устройства ще имат една и съща дата за пускане на пазара. Въпреки това е много вероятно юбилейният модел да бъде в изключително ограничени количества по рафтовете в магазините, тъй като веригата за доставки на Apple може да произведе само 2-4 милиона броя през това тримесечие. Само за справка, Apple обикновено продава между 40 и 80 единици iPhone през същото тримесечие на годината.

Въпреки всичко, това си остава добра новина, тъй като предишните спекулации посочваха евентуално закъснение до октомври и дори ноември, но при толкова ограничени доставки, на практика ще е почти невъзможно да намерите дългоочаквания модел веднага след премиерата му. Анализаторът е уверен, че производството му ще се стабилизира бързо и Apple ще успее да навакса 45-50 милиона броя до края на годината.

От друга страна, iPhone 7s/7s Plus, вече са в масово производство и от тях компанията ще успее да осигури 35-38 милиона, за разлика от предходната година, когато броят на произведените iPhone 7/7 Plus в този период беше едва 18-20 милиона.

Докладът не разкрива нова информация, що се отнася до функциите на iPhone 8, но посочва, че и трите модела ще имат възможност за бързо зареждане, ако потребителите си закупят отделно нужния преходник Lightning – USB-C и адаптер.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This