Изберете Страница

iPhone 8 може да надскочи Galaxy S8 в едно отношение

Докато Galaxy S8 излезе едни гърди напред във вечната надпревара с iPhone, със своя дизайн, дисплей без рамки и гласов асистент, то една негова ключова характеристика си остана почти същата, като при предшествениците му и това е камерата.

Това може би е шанс за Apple, която според нов доклад, подготвя основен ъпгрейд за своя iPhone 8, включващ 3D сензори и AR приложения. Himax Technology ще доставя компонентите за 3D сканиране, които създават усещане за дълбочина, и с които устройството ще бъде в състояние да включи добавената реалност в преживяванията на своите потребители.

Сензорите ще дадат възмfжност за различни приложения, като лицево разпознаване, 3D моделиране и жестов контрол, които биха могли да се използват за игри и виртуални социални мрежи. Основната разлика между оптиката на Himax и обемистите камери на Intel RealSense е именно размера, достатъчно малък, за да се побере в смартфон.

Доклад на Business Insider от началото на миналия месец твърди, че 3D компонент в камерата на бъдещия iPhone 8 ще позволи на устройството да тълкува разстоянието, като определи къде да разположи виртуалните елементи в пейзажа от реалния свят, а съвсем наскоро Bloomberg съобщи, че AR оборудваната камера на iPhone ще даде възможност за използване на дълбочинна технология за промяна във вече заснетото изображение. Така потребителите ще могат да изолират обекти, или да добавят виртуални елементи и предмети в снимките си.

Подобна технология би извела iPhone отново начело в класацията, спрямо тривиалната камера на основния му съперник Galaxy S8. Разбира се всичко това все още са само непотвърдени слухове, а ние не знаме дори как точно ще се нарича десетия, юбилеен модел iPhone – iPhone 8, iPhone X или iPhone Editionq но наoеждите за промяна, възлагани на него са големи и ще бъде любопитно да видим как Apple ще ги оправдае през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще позволи големи надстройки на камерата, включително и перископна телефото камера и 12% по-голям сензор за основната, твърдят последните слухове. Информацията идва от китайската социална мрежа Weibo и потребител, който се...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This