Изберете страница

iPhone 8 може да надскочи Galaxy S8 в едно отношение

Докато Galaxy S8 излезе едни гърди напред във вечната надпревара с iPhone, със своя дизайн, дисплей без рамки и гласов асистент, то една негова ключова характеристика си остана почти същата, като при предшествениците му и това е камерата.

Това може би е шанс за Apple, която според нов доклад, подготвя основен ъпгрейд за своя iPhone 8, включващ 3D сензори и AR приложения. Himax Technology ще доставя компонентите за 3D сканиране, които създават усещане за дълбочина, и с които устройството ще бъде в състояние да включи добавената реалност в преживяванията на своите потребители.

Сензорите ще дадат възмfжност за различни приложения, като лицево разпознаване, 3D моделиране и жестов контрол, които биха могли да се използват за игри и виртуални социални мрежи. Основната разлика между оптиката на Himax и обемистите камери на Intel RealSense е именно размера, достатъчно малък, за да се побере в смартфон.

Доклад на Business Insider от началото на миналия месец твърди, че 3D компонент в камерата на бъдещия iPhone 8 ще позволи на устройството да тълкува разстоянието, като определи къде да разположи виртуалните елементи в пейзажа от реалния свят, а съвсем наскоро Bloomberg съобщи, че AR оборудваната камера на iPhone ще даде възможност за използване на дълбочинна технология за промяна във вече заснетото изображение. Така потребителите ще могат да изолират обекти, или да добавят виртуални елементи и предмети в снимките си.

Подобна технология би извела iPhone отново начело в класацията, спрямо тривиалната камера на основния му съперник Galaxy S8. Разбира се всичко това все още са само непотвърдени слухове, а ние не знаме дори как точно ще се нарича десетия, юбилеен модел iPhone – iPhone 8, iPhone X или iPhone Editionq но наoеждите за промяна, възлагани на него са големи и ще бъде любопитно да видим как Apple ще ги оправдае през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This