Изберете Страница

iPhone 8 може да надскочи Galaxy S8 в едно отношение

Докато Galaxy S8 излезе едни гърди напред във вечната надпревара с iPhone, със своя дизайн, дисплей без рамки и гласов асистент, то една негова ключова характеристика си остана почти същата, като при предшествениците му и това е камерата.

Това може би е шанс за Apple, която според нов доклад, подготвя основен ъпгрейд за своя iPhone 8, включващ 3D сензори и AR приложения. Himax Technology ще доставя компонентите за 3D сканиране, които създават усещане за дълбочина, и с които устройството ще бъде в състояние да включи добавената реалност в преживяванията на своите потребители.

Сензорите ще дадат възмfжност за различни приложения, като лицево разпознаване, 3D моделиране и жестов контрол, които биха могли да се използват за игри и виртуални социални мрежи. Основната разлика между оптиката на Himax и обемистите камери на Intel RealSense е именно размера, достатъчно малък, за да се побере в смартфон.

Доклад на Business Insider от началото на миналия месец твърди, че 3D компонент в камерата на бъдещия iPhone 8 ще позволи на устройството да тълкува разстоянието, като определи къде да разположи виртуалните елементи в пейзажа от реалния свят, а съвсем наскоро Bloomberg съобщи, че AR оборудваната камера на iPhone ще даде възможност за използване на дълбочинна технология за промяна във вече заснетото изображение. Така потребителите ще могат да изолират обекти, или да добавят виртуални елементи и предмети в снимките си.

Подобна технология би извела iPhone отново начело в класацията, спрямо тривиалната камера на основния му съперник Galaxy S8. Разбира се всичко това все още са само непотвърдени слухове, а ние не знаме дори как точно ще се нарича десетия, юбилеен модел iPhone – iPhone 8, iPhone X или iPhone Editionq но наoеждите за промяна, възлагани на него са големи и ще бъде любопитно да видим как Apple ще ги оправдае през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This