Слуховете за бъдещия iPhone 8 продължават да валят с пълна сила, а последният от тях сочи, че Apple се готви да въведе нова предна камера, която ще има възможността да регистрира 3D пространството и да разпознава лица.

Компонентите ще позволяват комбиниране на дълбочинната информация с 2D изображения от предната камера и за приложения за лицево разпознаване и 3D селфита, твърди не кой да е, а известният анализатор Минг-Чи Куо, който се слави с точните си прогнози по отношение на продуктите на Apple.

Според него тази технология ще намери приложение и в игри и иновативни апликации, които ще могат вече да включат лицето на потребителя в сюжета. 3D съвместимостта ще позволи и използването на iPhone за генериране на автопортрети в разширената реалност. Това може би е естественото продължение на способността на iPhone 7 Plus да поддържа дълбочинно откриване в ограничена степен, чрез своята двойна камера, но новият сензор ще може да идентифицира напълно обекта. Софтуерът за него ще бъде разработен от компанията PrimeSense, която Apple закупи през 2013 година.

В доклада се посочва предимството на компанията пред Android производителите, що се отнася до 3D сензорните технологии и се подчертава, че тя най-вероятна ще премахне двойната камера в полза на новия, по-компактен сензор, но това няма да се случи тази година.