Изберете страница

iPhone 8 може би ще предлага революционна предна камера за 3D селфита

Слуховете за бъдещия iPhone 8 продължават да валят с пълна сила, а последният от тях сочи, че Apple се готви да въведе нова предна камера, която ще има възможността да регистрира 3D пространството и да разпознава лица.

Компонентите ще позволяват комбиниране на дълбочинната информация с 2D изображения от предната камера и за приложения за лицево разпознаване и 3D селфита, твърди не кой да е, а известният анализатор Минг-Чи Куо, който се слави с точните си прогнози по отношение на продуктите на Apple.

Според него тази технология ще намери приложение и в игри и иновативни апликации, които ще могат вече да включат лицето на потребителя в сюжета. 3D съвместимостта ще позволи и използването на iPhone за генериране на автопортрети в разширената реалност. Това може би е естественото продължение на способността на iPhone 7 Plus да поддържа дълбочинно откриване в ограничена степен, чрез своята двойна камера, но новият сензор ще може да идентифицира напълно обекта. Софтуерът за него ще бъде разработен от компанията PrimeSense, която Apple закупи през 2013 година.

В доклада се посочва предимството на компанията пред Android производителите, що се отнася до 3D сензорните технологии и се подчертава, че тя най-вероятна ще премахне двойната камера в полза на новия, по-компактен сензор, но това няма да се случи тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This