Изберете Страница

iPhone 8 може би ще предлага революционна предна камера за 3D селфита

Слуховете за бъдещия iPhone 8 продължават да валят с пълна сила, а последният от тях сочи, че Apple се готви да въведе нова предна камера, която ще има възможността да регистрира 3D пространството и да разпознава лица.

Компонентите ще позволяват комбиниране на дълбочинната информация с 2D изображения от предната камера и за приложения за лицево разпознаване и 3D селфита, твърди не кой да е, а известният анализатор Минг-Чи Куо, който се слави с точните си прогнози по отношение на продуктите на Apple.

Според него тази технология ще намери приложение и в игри и иновативни апликации, които ще могат вече да включат лицето на потребителя в сюжета. 3D съвместимостта ще позволи и използването на iPhone за генериране на автопортрети в разширената реалност. Това може би е естественото продължение на способността на iPhone 7 Plus да поддържа дълбочинно откриване в ограничена степен, чрез своята двойна камера, но новият сензор ще може да идентифицира напълно обекта. Софтуерът за него ще бъде разработен от компанията PrimeSense, която Apple закупи през 2013 година.

В доклада се посочва предимството на компанията пред Android производителите, що се отнася до 3D сензорните технологии и се подчертава, че тя най-вероятна ще премахне двойната камера в полза на новия, по-компактен сензор, но това няма да се случи тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This