Изберете Страница

iPhone 8 може би ще предлага революционна предна камера за 3D селфита

Слуховете за бъдещия iPhone 8 продължават да валят с пълна сила, а последният от тях сочи, че Apple се готви да въведе нова предна камера, която ще има възможността да регистрира 3D пространството и да разпознава лица.

Компонентите ще позволяват комбиниране на дълбочинната информация с 2D изображения от предната камера и за приложения за лицево разпознаване и 3D селфита, твърди не кой да е, а известният анализатор Минг-Чи Куо, който се слави с точните си прогнози по отношение на продуктите на Apple.

Според него тази технология ще намери приложение и в игри и иновативни апликации, които ще могат вече да включат лицето на потребителя в сюжета. 3D съвместимостта ще позволи и използването на iPhone за генериране на автопортрети в разширената реалност. Това може би е естественото продължение на способността на iPhone 7 Plus да поддържа дълбочинно откриване в ограничена степен, чрез своята двойна камера, но новият сензор ще може да идентифицира напълно обекта. Софтуерът за него ще бъде разработен от компанията PrimeSense, която Apple закупи през 2013 година.

В доклада се посочва предимството на компанията пред Android производителите, що се отнася до 3D сензорните технологии и се подчертава, че тя най-вероятна ще премахне двойната камера в полза на новия, по-компактен сензор, но това няма да се случи тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This