Изберете страница

iPhone 8 може би ще предлага революционна предна камера за 3D селфита

Слуховете за бъдещия iPhone 8 продължават да валят с пълна сила, а последният от тях сочи, че Apple се готви да въведе нова предна камера, която ще има възможността да регистрира 3D пространството и да разпознава лица.

Компонентите ще позволяват комбиниране на дълбочинната информация с 2D изображения от предната камера и за приложения за лицево разпознаване и 3D селфита, твърди не кой да е, а известният анализатор Минг-Чи Куо, който се слави с точните си прогнози по отношение на продуктите на Apple.

Според него тази технология ще намери приложение и в игри и иновативни апликации, които ще могат вече да включат лицето на потребителя в сюжета. 3D съвместимостта ще позволи и използването на iPhone за генериране на автопортрети в разширената реалност. Това може би е естественото продължение на способността на iPhone 7 Plus да поддържа дълбочинно откриване в ограничена степен, чрез своята двойна камера, но новият сензор ще може да идентифицира напълно обекта. Софтуерът за него ще бъде разработен от компанията PrimeSense, която Apple закупи през 2013 година.

В доклада се посочва предимството на компанията пред Android производителите, що се отнася до 3D сензорните технологии и се подчертава, че тя най-вероятна ще премахне двойната камера в полза на новия, по-компактен сензор, но това няма да се случи тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This