Много от феновете бяха разочаровани от липсата на сериозни промени и иновации в iPhone 7, но Apple ще поправи тази си грешка с тазгодишния десети, юбилеен модел, който според слуховете ще бъде и най-скъпия в историята й.

Според известния анализатор Минг-Чи Куо, в него ще видим изцяло обновен дизайн с OLED дисплей от край до край, където хоум бутона и Touch ID сензора, ще бъдат заменени от една функционална зона с виртуални бутони.

Както може би сте забелязали, този бъдещ iPhone напоследък е в центъра на вниманието и не минава и ден, без да чуем нещо ново за него. Според Куо, той ще запази външните размери на 4.7 инчовите модели, но ще разполага с 5.8 инчов OLED екран с резолюция 2800х1242 пиксела, а в долната му част ще бъдат разположени виртуалните бутони, което означава, че диагоналът му ще всъщност ще е 5.15 инча. Анализаторът предполага, че премахването на Touch ID сензора означава, че телефонът ще разполага с технология за използване на други биометрични данни, като разпознаване на лица, или ирис на окото, които ще добавят повече сигурност за потребителските данни. Всичко това звучи прекрасно, но и оправдава в голяма степен предположенията за значително увеличение на цената на новия iPhone 8, която може би ще започва от 1000 долара.