Всъщност не за първ път се появява подобен слух, тъй като още миналата година различни източници показаха версии на iPhone 7 Plus със Smart Connector на задния панел и въпреки, че като цяло дизайнът им беше много подобен на финалния вариант, той така и не беше включен в нея. Сега непотвърдена информация на израелския блог The Verifier твърди, че десетият, юбилеен модел iPhone ще притежава този тип конектор за индуктивно зареждане и връзка с различни аксесоари, който в момента Apple използва само в iPad Pro линията.

Слуховете за възможност за безжично зареждане упорито продължават да се множат, въпреки че една такава опция в стил Apple Watch би могла да е дори разочароваща, все пак има възможност индуктивното зареждане да е осигурено точно по този начин и The Verifier смята, че компанията ще го използва и за да предложи поддръжка на различни аксесоари за добавена и виртуална реалност. Блогът посочва в своята статия, че новата версия на Apple TV и AirPlay също ще изиграят решаваща роля в VR/AR визията на компанията, но не предоставя никаква допълнителна информаця за това.

Както вече споменахма по-горе,  тази информация е непотвърдена и няма как да бъдем сигурни до колко е вярна, но всъщност не е невъзможно Apple да прибегне до услугите на Smart Connector, за да направи своя десети, юбилеен модел още по-атрактивен и функционален, наред с големия OLED дисплей от край до край, изцяло обновен дизайн и повишена водо и прахо устойчивост. Както вече няколко пъти сме отбелязвали, множество източници твърдят, че компанията все още експериментира както с дизайна, така и с използваните материали и не е избрала финалния вариант за своя ключов модел iPhone тази година, още повече че слуховете твърдят, че появата му на пазара ще се забави, което означава, че до тогава има време за много промени. Можем само да се надяваме, че iPhone 8 ще предложе един наистина различен дизайн, комбиниран с множество технологични иновации и ще обори мнението на критиците, че Apple вече се е изчерпала в това отношение.