Четейки всеки ден слуховете за бъдещия десети, юбилеен модел iPhone, може би вече си мислите, че знаете всичко необходимо за него, но дали това е така?

iDrop News излезе с нова информация, чийто източник е служител във Foxconn и тя преобръща изцяло представата ни за iPhone 8, като променя дори името му.  Може би най-голямата изненада е това, че сензорът за пръстови отпечатъци няма да е вграден под големия дисплей, а ще се помещава на гърба на телефона, подобно на този на Galaxy S8. Както знаете, корейският гигант също имаше планове да го вгради под екрана, но в последствие се отказа от тази идея, порад производствени затруднения, което може би се е случило и при Apple.

На снимката, поместена в сайта можете да видите и следващия изненадващ елемент – задният панел на смартфона не е стъклен, както гласяха множество слухове, а отново е метален, а двойната камера е ориентирана вертикално – нещо, което всъщност вече сме чували като идея. Освен всичко това, сайтът твърди, че десетия, юбилеен модел iPhone ще се носи името iPhone Edition, подобно на високия клас Apple Watch, чиято цена е 1249 долара и това е логичното продължение на спекулациите за начална цена от 1000 долара, които се появиха няколко пъти до сега.

Някои източници твърдят, че Apple все още експериментира както с дизайна, така и с материалите и все още не е избрала финалния вариант за своя десети, юбилеен модел и този нов доклад може би не е така странен, ако го разглеждаме в тази светлина, но дали това, което виждаме на снимката, наистина ще се окаже близо до него, ще разберем най-вероятно едва през септември, а до тогава ще продължаваме да следим с интерес слуховете за бъдещия iPhone и да ви информираме за тях.