Както вече много пъти сме споменавали, ако вярваме на спекулациите тази година Apple ще представи три модела iPhone – iPhone 7s, iPhone 7s Plus и разбира се така очаквания iPhone 8. И докато първите два ще са обичайния ъпгрейд на миналогодишните модели, то на iPhone 8 се приписва изцяло обновен дизайн и 5.8 инчов OLED дисплей от край до край. Всъщност според слуховете рамката около екрана му ще е едва 4 мм, което се потвърди и от изтеклите по-рано тази седмица снимки, а тъй като времето напредва, има голям шанс това наистина да е финалния му дизайн.

Вчера обаче, в китайската социална мрежа Weibo бяха публикувани няколко снимки, които претендират да принадлежат на матрици за трите бъдещи модела iPhone и най-вероятно ще бъдат използвани за направата на кейсове, или макети.

На едната от тях можем да забележим, че iPhone 8 е малко по-висок от iPhone 7s, разбира се ако приемем, че трите матрици са подравнени, тъй като това не се вижда на самата снимка. Матриците имат маркирани и отвори за задната камера, която при десетия юбилеен модел явно ще е двойна и разположена вертикално, което също съвпада с предишните слухове и снимки.

Разбира се това са само поредните снимки, които притендират да имат връзка с бъдещото поколение iPhone и няма как да знаем до колко вярно е това твърдение, но от друга страна не можем и да ги пренебрегнем напълно, тъй като през последните години станахме свидетели на много предварителни изтичания, що се отнася до дизайна на iPhone. И все пак, ще се наложи да изчакаме до септември, за да разберем как точно ще изглежда iPhone 8, а iOS 11, която ще бъде предствена съвсем скоро на WWDC 2017, може би ще ни даде някои жокери за функциите му.