Изберете Страница

iPhone 8 вече официално е най-горещият бестселър в света

Вече можем да кажем официално, че за пръв път iPhone 8 е най-продаваният смартфон в света, като победи Galaxy S9 и iPhone X.

Всъщност на Apple принадлежат три от десетте най-популярни устройства и това е нещо, с което друга компания не може да се похвали. iPhone 8 има 2.4% от продажбите в световен мащаб, според Counterpoint за месец май – последният месец, за който има данни:

В основата на това стоят силните промоции, посветени на Световното първенство по футбол, твърдят анализаторите, а популярността на iPhone X се е понижила слабо, въпреки че той все още държи 2.3% от продажбите в световен мащаб. През последните месеци iPhone 8 Plus превъзхождаше по-малкия модел, но това също се промени.

От друга страна Galaxy S9+ продължава да е по-популярен от малката си версия и се нарежда след iPhone 8, като и двете версии са с по-слаби продажби в Европа. Останалите устройства в десятката се допълват от китайските им конкуренти.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This