На Nikkei Asian Review вчера, Wistron най-сетне потвърди това, което феновете очакваха да чуят: iPhone 7s ще е водоустойчив и ще предложи опцията за безжично зареждане.

Според анализаторите Джеф Пу и Артър Лиао, тази година Wistron ще си подели поръчките с Foxconn за новия 5.5 инчов модел, който най-вероятно ще се казва iPhone 7s Plus. Както знаете текущите устройства на Apple са устойчиви на водни пръски и прах и притежават сертификат IP67, но щетите причинени от намокряне, все още не се покриват от гаранцията. Тазгодишните модели обаче, ще имат сертификат IP68, което означава, че ще са още по-добре защитени и ще могат да издържат на потапяне във вода с дълбочина до 1.5 метра за период до 30 минути. Новите модели iPhone ще предложат и така чаканата от феновете опция за безжично зареждане.

Що се отнася до iPhone 8, той се позиционира по-високо от iPhone 7s/7s Plus и за него можем да очакваме, че ще притежава същите възможности, наред с 5,8 инчовия OLED дисплей от край до край с вграден под него сензор за пръстови отпечатъци, подобрената батерия и двойната, вертикално разположена задна камера с разширени AR възможности.