Изберете страница

iPhone 7 има проблеми с Android Wear часовниците

Ако сте решили да си вземете Android Wear устройство, вместо Apple Watch, може да имате проблеми с използването му с iPhone 7!

Google позволи поддръжката на Android Wear от iPhone през август миналата година, разширявайки по този начин кръга от устройства, с които могат да се използват часовниците, работещи с нейната операционна система.

Сега, след излизането на iPhone 7 на пазара обаче се оказва, че той просто не може да бъде сдвоен с подобен модел. Съобщението за свързване така и не се появява на екрана му.

Странното е, че iPhone 6 и 6s, работещи също с iOS 10 нямат този проблем. Google потвърди наличието му при часовниците на Motorola, ASUS, Fossil, Tag Heuer, LG и някои други марки, а форумите вече са пълни с оплаквания на потребители:

Имам Tag Heuer Connected, който работеше добре с моя iPhone 6, дори след като го обнових до iOS 10, но след това вече не може да се свърже с новия ми iPhone 7.”

Просто искам да ви предупредя, че Moto 360 второ поколение не се сдвоява с iPhone 7, което при 6 и 6s не беше проблем.“

Всъщност все още не е ясно на какво се дължи това, но фактът, че не засяга други устройства на Apple, работещи с iOS 10, може би показва хардуерен проблем със самия iPhone 7. Следователно пречката няма да може да бъде отстранена само с актуализация на софтуера.

Google и Apple вече разследват причините за тези неудобства и скоро ще имаме повече информация, а до тогава просто пробвайте желаното устройство, преди да го закупите или изберете Apple Watch, който със сигурност работи перфектно с всички модели на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This