Ако сте решили да си вземете Android Wear устройство, вместо Apple Watch, може да имате проблеми с използването му с iPhone 7!

Google позволи поддръжката на Android Wear от iPhone през август миналата година, разширявайки по този начин кръга от устройства, с които могат да се използват часовниците, работещи с нейната операционна система.

Сега, след излизането на iPhone 7 на пазара обаче се оказва, че той просто не може да бъде сдвоен с подобен модел. Съобщението за свързване така и не се появява на екрана му.

Странното е, че iPhone 6 и 6s, работещи също с iOS 10 нямат този проблем. Google потвърди наличието му при часовниците на Motorola, ASUS, Fossil, Tag Heuer, LG и някои други марки, а форумите вече са пълни с оплаквания на потребители:

Имам Tag Heuer Connected, който работеше добре с моя iPhone 6, дори след като го обнових до iOS 10, но след това вече не може да се свърже с новия ми iPhone 7.”

Просто искам да ви предупредя, че Moto 360 второ поколение не се сдвоява с iPhone 7, което при 6 и 6s не беше проблем.“

Всъщност все още не е ясно на какво се дължи това, но фактът, че не засяга други устройства на Apple, работещи с iOS 10, може би показва хардуерен проблем със самия iPhone 7. Следователно пречката няма да може да бъде отстранена само с актуализация на софтуера.

Google и Apple вече разследват причините за тези неудобства и скоро ще имаме повече информация, а до тогава просто пробвайте желаното устройство, преди да го закупите или изберете Apple Watch, който със сигурност работи перфектно с всички модели на компанията.