Изберете Страница

iPhone 7 има проблеми с Android Wear часовниците

Ако сте решили да си вземете Android Wear устройство, вместо Apple Watch, може да имате проблеми с използването му с iPhone 7!

Google позволи поддръжката на Android Wear от iPhone през август миналата година, разширявайки по този начин кръга от устройства, с които могат да се използват часовниците, работещи с нейната операционна система.

Сега, след излизането на iPhone 7 на пазара обаче се оказва, че той просто не може да бъде сдвоен с подобен модел. Съобщението за свързване така и не се появява на екрана му.

Странното е, че iPhone 6 и 6s, работещи също с iOS 10 нямат този проблем. Google потвърди наличието му при часовниците на Motorola, ASUS, Fossil, Tag Heuer, LG и някои други марки, а форумите вече са пълни с оплаквания на потребители:

Имам Tag Heuer Connected, който работеше добре с моя iPhone 6, дори след като го обнових до iOS 10, но след това вече не може да се свърже с новия ми iPhone 7.”

Просто искам да ви предупредя, че Moto 360 второ поколение не се сдвоява с iPhone 7, което при 6 и 6s не беше проблем.“

Всъщност все още не е ясно на какво се дължи това, но фактът, че не засяга други устройства на Apple, работещи с iOS 10, може би показва хардуерен проблем със самия iPhone 7. Следователно пречката няма да може да бъде отстранена само с актуализация на софтуера.

Google и Apple вече разследват причините за тези неудобства и скоро ще имаме повече информация, а до тогава просто пробвайте желаното устройство, преди да го закупите или изберете Apple Watch, който със сигурност работи перфектно с всички модели на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This