Изберете Страница

iPhone 7 има проблеми с Android Wear часовниците

Ако сте решили да си вземете Android Wear устройство, вместо Apple Watch, може да имате проблеми с използването му с iPhone 7!

Google позволи поддръжката на Android Wear от iPhone през август миналата година, разширявайки по този начин кръга от устройства, с които могат да се използват часовниците, работещи с нейната операционна система.

Сега, след излизането на iPhone 7 на пазара обаче се оказва, че той просто не може да бъде сдвоен с подобен модел. Съобщението за свързване така и не се появява на екрана му.

Странното е, че iPhone 6 и 6s, работещи също с iOS 10 нямат този проблем. Google потвърди наличието му при часовниците на Motorola, ASUS, Fossil, Tag Heuer, LG и някои други марки, а форумите вече са пълни с оплаквания на потребители:

Имам Tag Heuer Connected, който работеше добре с моя iPhone 6, дори след като го обнових до iOS 10, но след това вече не може да се свърже с новия ми iPhone 7.”

Просто искам да ви предупредя, че Moto 360 второ поколение не се сдвоява с iPhone 7, което при 6 и 6s не беше проблем.“

Всъщност все още не е ясно на какво се дължи това, но фактът, че не засяга други устройства на Apple, работещи с iOS 10, може би показва хардуерен проблем със самия iPhone 7. Следователно пречката няма да може да бъде отстранена само с актуализация на софтуера.

Google и Apple вече разследват причините за тези неудобства и скоро ще имаме повече информация, а до тогава просто пробвайте желаното устройство, преди да го закупите или изберете Apple Watch, който със сигурност работи перфектно с всички модели на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This