Изберете Страница

iPhone 7 има проблеми с Android Wear часовниците

Ако сте решили да си вземете Android Wear устройство, вместо Apple Watch, може да имате проблеми с използването му с iPhone 7!

Google позволи поддръжката на Android Wear от iPhone през август миналата година, разширявайки по този начин кръга от устройства, с които могат да се използват часовниците, работещи с нейната операционна система.

Сега, след излизането на iPhone 7 на пазара обаче се оказва, че той просто не може да бъде сдвоен с подобен модел. Съобщението за свързване така и не се появява на екрана му.

Странното е, че iPhone 6 и 6s, работещи също с iOS 10 нямат този проблем. Google потвърди наличието му при часовниците на Motorola, ASUS, Fossil, Tag Heuer, LG и някои други марки, а форумите вече са пълни с оплаквания на потребители:

Имам Tag Heuer Connected, който работеше добре с моя iPhone 6, дори след като го обнових до iOS 10, но след това вече не може да се свърже с новия ми iPhone 7.”

Просто искам да ви предупредя, че Moto 360 второ поколение не се сдвоява с iPhone 7, което при 6 и 6s не беше проблем.“

Всъщност все още не е ясно на какво се дължи това, но фактът, че не засяга други устройства на Apple, работещи с iOS 10, може би показва хардуерен проблем със самия iPhone 7. Следователно пречката няма да може да бъде отстранена само с актуализация на софтуера.

Google и Apple вече разследват причините за тези неудобства и скоро ще имаме повече информация, а до тогава просто пробвайте желаното устройство, преди да го закупите или изберете Apple Watch, който със сигурност работи перфектно с всички модели на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар