Изберете Страница

iPhone 7 има най-лош живот на батерията от всички настоящи флагмани

Организацията за тестване на потребителски продукти Which? твърди, че новият iPhone 7 всъщност има най-лош живот на батерията от всички водещи смартфони на пазара.

На сайтът на британската компания са публикувани резултатите от проведените тестове за време на разговор и използване на интернет, проведени чрез симулиране на разговор през 3G връзка и браузване в уеб страница, която се обновява непрекъснато, като смартфонът на Apple е сравнен със Samsung Galaxy S7, LG G5 и HTC 10.

which

Странното е, че въпреки така рекламираното увеличение на живота на батерията при iPhone 7, той изостава значително от Android флагманите, като успява да постигне едва 712 минути разговор, в сравнение с 1859 минути за НТС 10 и съответно по 1759 и 1492 минути за LG G5 и Galaxy S7.

При браузване в интернет също се забелязва сериозна разлика в резултатите.

Тези тестове доведоха до сериозни обвинения от страна на пресата, като The Guardian дори пише: „Колко добър може да е един телефон, ако батерията му не издържа и ден?“

Според спецификациите, iPhone 7 има батерия (1960 mAh) с по-голям капацитет, в сравнение със своя предшественик iPhone 6s (1810 mAh). Това не е голяма разлика, но на официялното му представяне на 7 септември, компанията обеща цели два часа повече автономност в сравнение с iPhone 6s и един час повече за iPhone 7 Plus.

От друга страна обаче, след тези тестове Bank of America Merrill Lynch проведе проучване сред потребителите в САЩ, което установи, че именно по-дългият живот на батерията е причината, която стои в основата на решението за ъпгрейд на цели 65% от анкетираните, следвана от водоустойчивостта (59%) и по-добрата камера (54%).

Къде е истината тогава?

Разбира се всички тези показатели са относителни и всеки знае, че животът на батерията зависи от конкретните условия, при които се използва телефона – състоянието на мрежата, приложенията и дори навиците на самия потребител и в реалния живот няма как тези резултати да са като лабораторните.

Операционната система на Apple е достатъчно добре оптимизирана, за да не търсим у нея вината за слабото представяне при цитираните тестове. iPhone 7 безспорно е един чудесен смартфон и всички фенове на марката признават това, а за много от тях горепосочените тестове нямат значение, защото те отново ще изберат него пред Android конкурентите му, независимо от това, което се пише в интернет.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This