Изберете страница

iPhone 7 има забележителни показатели на батерията

Под ръководството на Джони Айв през последните години, Apple се стреми да направи iPhone възможно най-тънък и елегантен, но това неизбежно се отрази на батерията му. Стигна се до момент, в който потребителите вече искат подобряване на живота й, дори и това да е за сметка на външния вид на смартфона.

С iPhone 7 компанията твърди, че най-сетне ще предостави на своите фенове така желаните подобрения в живота на батерията, но каква е тя всъщност? Тези от вас, които познават политиката на Apple, знаят че тя никога не споменава параметри като оперативна памет или капацитет на батерията, по време на своето официално събитие. Като говорим за оперативна памет – според последните слухове става ясно, че при iPhone 7 тя все още е 2 GB, а при по-голимия 5.5 инчов Plus – 3 GB. Но какво можем да кажем за капацитета на батерията?

Според документи на китайския регулаторен орган TEENA, 4.7 инчовият модел има 1960 mAh батерия, което е малко повече от 1715 mAh при iPhone 6s, а 5.5 инчовият iPhone 7 Plus разполага с 2900 mAh батерия, която отново е по-голяма, в сравнение с 2750 mAh при предшественика му.

Може би вече сте разочаровани от малките стойности, с които се различават батериите на новото поколение iPhone, но почакайте малко. Да си припомним какво обяви Apple на сцената преди броени дни – тези батерии ще ви осигурят по-дълга автономност, тъй като хардуерът е по-ефективен. Ето за какво говорим:

iphone-7-vs-iphone-6-vs-iphone-se-battery-life

Според тези данни, подобренията в живота на батерията са значителни. Още по-впечатляващо е, че Apple е успяла да го увеличи без да прави компромис с размерите на устройствата си дори с милиметър. Подобренията при 3G и LTE са около 20%, докато при сърфиране на WiFi вече имаме 27% повече автономност, възможността за гледане на видео се е увеличила с 2 часа, а най-любопитното е, че компанията е успяла да увеличи времето при сърфиране през LTE за пръв път, ат iPhone 5 насам. Когато става въпрос за по-големия iPhone 7 Plus, автономността е увеличена с час, в сравнение с предшественика му iPhone 6s Plus, което ако се съди по мощния хардуер, съвсем не е малко.

Успя ли Apple да изпълни желанието на своите фенове? Разбира се няма как да знаем това, тъй като всяко потребление е строго индивидуално, а и все още не са се появили реални ревюта и тестове на новия iPhone 7. За момента ще трябва да се доверим на статистиката, която наистина изглежда обнадеждаващо.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This