Изберете страница

iPhone 7 избухна в кутията си – провокация или реален инцидент?

Докато Samsung все още не може да преодолее кризата, предизвикана от стотиците самозапалили се фаблети Note 7 по света, един случай в Китай, може би ще позволи на феновете на корейския гигант да се усмихнат злорадо.

Да, случи се – матово черен iPhone 7 избухна още в кутията си, според информация на потребител от Reddit с никнейм kroopthesnoop.

Собственикът на магазина, който приел доставката разказва, че когато взел кутията забелязал, че смартфонът се е награл и започнал да пуши, той веднага я хвърлил на пода и последвала поредица взривове, подобни на тези от пиратки.

На снимките, които китаецът предоставя се виждат деформираният корпус на устройството и отлепилият се от рамката дисплей. Собственикът на магазина за щастие не е пострадал, но в ситуация, в която най-големият конкурент на Apple се бори с последствията от многобройни самозапалвания на дефектни бройки от най-новия си флагман, този случай повдига редица въпроси.

Разбира се това не е прецедент, в миналото също сме ставали свидетели на инциденти с телефони на американския гигант, но този звучи някак си нагласен, за да отклони вниманието от Samsung и нейните проблеми. Освен това по-наблюдателните от вас може би ще забележат мъничкото несъответствие, което би открил само фен на Apple, а именно розовия корпус на взривилото се устройство и черната рамка на екрана – такъв модел просто не съществува в цветовата гама на компанията, тъй като iPhone 7 Rose Gold, чийто корпус е в този цвят е с бял преден панел и съответно бяла рамка около дисплея. А и нали уж ставаше въпрос за матово черния модел?!

До колко истински са предоставените снимки и кой се опитва да накърни доверието на потребителите в качеството на продуктите на Apple, няма как да знаем. Също така, ако допуснем че това все пак е iPhone 7, а не негова китайска реплика, не можем да бъдем сигурни какво се е случило по време на самата доставка, на какво е била подложена кутията, за да бъде предизвикана реакцията и дали това е станало умишлено или неволно.

Естествено настиящите и бъдещи собственици на новия модел iPhone нямат повод за притеснения и трябва да приемат този случай с известна доза недоверие, поне докато не бъдат изнесени подробности и доказателства. Това е първият и единствен подобен инцидент, а Apple със сигурност ще провери щателно всички факти около него. Ще продължим да следим развитието му и ще ви информираме своевременно за всякакви подробности.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This