Изберете страница

iPhone 7 избухна в кутията си – провокация или реален инцидент?

Докато Samsung все още не може да преодолее кризата, предизвикана от стотиците самозапалили се фаблети Note 7 по света, един случай в Китай, може би ще позволи на феновете на корейския гигант да се усмихнат злорадо.

Да, случи се – матово черен iPhone 7 избухна още в кутията си, според информация на потребител от Reddit с никнейм kroopthesnoop.

Собственикът на магазина, който приел доставката разказва, че когато взел кутията забелязал, че смартфонът се е награл и започнал да пуши, той веднага я хвърлил на пода и последвала поредица взривове, подобни на тези от пиратки.

На снимките, които китаецът предоставя се виждат деформираният корпус на устройството и отлепилият се от рамката дисплей. Собственикът на магазина за щастие не е пострадал, но в ситуация, в която най-големият конкурент на Apple се бори с последствията от многобройни самозапалвания на дефектни бройки от най-новия си флагман, този случай повдига редица въпроси.

Разбира се това не е прецедент, в миналото също сме ставали свидетели на инциденти с телефони на американския гигант, но този звучи някак си нагласен, за да отклони вниманието от Samsung и нейните проблеми. Освен това по-наблюдателните от вас може би ще забележат мъничкото несъответствие, което би открил само фен на Apple, а именно розовия корпус на взривилото се устройство и черната рамка на екрана – такъв модел просто не съществува в цветовата гама на компанията, тъй като iPhone 7 Rose Gold, чийто корпус е в този цвят е с бял преден панел и съответно бяла рамка около дисплея. А и нали уж ставаше въпрос за матово черния модел?!

До колко истински са предоставените снимки и кой се опитва да накърни доверието на потребителите в качеството на продуктите на Apple, няма как да знаем. Също така, ако допуснем че това все пак е iPhone 7, а не негова китайска реплика, не можем да бъдем сигурни какво се е случило по време на самата доставка, на какво е била подложена кутията, за да бъде предизвикана реакцията и дали това е станало умишлено или неволно.

Естествено настиящите и бъдещи собственици на новия модел iPhone нямат повод за притеснения и трябва да приемат този случай с известна доза недоверие, поне докато не бъдат изнесени подробности и доказателства. Това е първият и единствен подобен инцидент, а Apple със сигурност ще провери щателно всички факти около него. Ще продължим да следим развитието му и ще ви информираме своевременно за всякакви подробности.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This