Изберете Страница

iPhone 7 все още е най-популярния смартфон, въпреки лошите продажби

iPhone 7 и iPhone 7 Plus се первърнаха в най-продаваните смартфони на 2017 година, въпреки че продажбите им бяха по-слаби като цяло. Те надминаха дори флагманите на Samsung, но резултатите им не са на нивото на тези на iPhone 6s и iPhone 6s Plus, когато те излязоха на пазара, споре днов доклад на IHS Markit.

Това първо място прикрива някои притеснителни за Apple числа, тъй като цялостните продажби са по-слаби от преди, а пазарният дял на iPhone продължава да намалява. През 2015 година, iPhone 6 има 10% пазарен дял, през 2016, той вече е с 7%, докато iPhone 7 през същия период на 2017 годин има едва 5% пазарен дял. От части това се дължи на постепенното преминаване към устройства с по-голям екран, особено когато разликата в производителността между iPhone 7 и iPhone 7 Plus е по-изразителна, в сравнение с предишните два модела, но общата тенденция за Apple не добра.

IHS посочва, че засилената конкуренция от страна на Китай и стратегическата перспектива пред производителите на Android са причината за това:

Все повече китайски производители продават устройствата си извън границите на страната, което засилва конкуренцията и генерира все по-популярни модели в световен мащаб“.

Тук разбира се не можем да не споменем т.нар. „супер цикъл“, с който анализаторите обясняват слабите продажби на iPhone 7, заявявайки, че потребителите забавят подмяната на старите си устройства, очаквайки тазгодишното поколение iPhone и по-конкретно десетия юбилеен модел, който ще се появи на пазара на 3 ноември. Ще бъде любопитно да видим класацията, след неговия дебют.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно

Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно

Години наред достъпът до бета версиите за разработчици на iOS се осъществяваше само чрез съответния акаунт с годишен абонамент 99 долара. Тази година Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно за всички, които са се регистрирали като разработчици....

Всичко, което Apple представи на WWDCV 2023

Всичко, което Apple представи на WWDCV 2023

Apple постави началото на изцяло нова категория устройства с първите си очила за смесена реалност Vision Pro. Компанията ги определя като “революционен пространствен компютър, който безпроблемно смесва дигитално съдържание с физическия свят”. Те разполагат с изцяло...

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This