Изберете страница

iPhone 6s е най-продавания смартфон както в САЩ, така и по света

Нови данни на за второто тримесечие на годината от Strategy Analytics и Kintar сочат, че iPhone 6s е най-продавания смартфон в САЩ и по света. Той води с 4.2% от световните продажби, следван от iPhone 6 с 2.5% и Galaxy S7 с 2.4%.

iPhone 6s на Apple в момента е най-популярният смартфон в света4 казва Нийл Малстън, изпълнителене директор на Strategy Analytics.” Той е невероятно популярен в десетки страни по света, благодарение на своя привлекателен дизайн, богата функционалност, 4К видео, голям дисплей и сигурност, осигурена от скенера за пръстови отпечатъци.“

От своя страна Kintar съобщава, че iPhone 6s остава най-продавания телефон в САЩ, с пазарен дял 11%, докато iOS увеличава своя дял спрямо същия период миналата година до 31.3%. По данни на компанията, iPhone 6 също се справя изненадващо добре на родния пазар, което е интересно, като се има предвид наближаващия край на жизнения му цикъл. Той е шести по продажби в САЩ с 4.1% за последния период.

iPhone SE също се справя отлично, по данните на Kintar. През трите месеца до края на юли, той е третото най-продавано устройство в САЩ и със своите 5% се нарежда след Galaxy S7 (9%) и iPhone 6s (11%).

Всъщност тези данни не са учудващи, защото iPhone SE е адресиран към хората, които предпочитат по-малък дисплей, но същевременно предлага съвременен хардуер на приемлива цена. Неговите почитатели са предимно млади хора, с по-нисък годишен доход, които в негово лице са открили една наистина добра сделка. Според Kintar, малкият размер на дисплея е третата най-популярна причина за покупка, след дизайна и живота на батерията.

Специалистите от компанията твърдят, че 29% от собствениците на iPhone 6/6 s и по-големите им модели Plus, планират да закупят следващия модел на Apple тази година, заради обновената му камера и по-голямата вградена памет. Това безспорно е добра новина за компанията, която разчита на iPhone 7, за да преодолее спада в продажбите си, реализиран за пръв път тази година, от пръвия модел iPhone насам.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This