Изберете Страница

iPhone 6s е най-продавания смартфон както в САЩ, така и по света

Нови данни на за второто тримесечие на годината от Strategy Analytics и Kintar сочат, че iPhone 6s е най-продавания смартфон в САЩ и по света. Той води с 4.2% от световните продажби, следван от iPhone 6 с 2.5% и Galaxy S7 с 2.4%.

iPhone 6s на Apple в момента е най-популярният смартфон в света4 казва Нийл Малстън, изпълнителене директор на Strategy Analytics.” Той е невероятно популярен в десетки страни по света, благодарение на своя привлекателен дизайн, богата функционалност, 4К видео, голям дисплей и сигурност, осигурена от скенера за пръстови отпечатъци.“

От своя страна Kintar съобщава, че iPhone 6s остава най-продавания телефон в САЩ, с пазарен дял 11%, докато iOS увеличава своя дял спрямо същия период миналата година до 31.3%. По данни на компанията, iPhone 6 също се справя изненадващо добре на родния пазар, което е интересно, като се има предвид наближаващия край на жизнения му цикъл. Той е шести по продажби в САЩ с 4.1% за последния период.

iPhone SE също се справя отлично, по данните на Kintar. През трите месеца до края на юли, той е третото най-продавано устройство в САЩ и със своите 5% се нарежда след Galaxy S7 (9%) и iPhone 6s (11%).

Всъщност тези данни не са учудващи, защото iPhone SE е адресиран към хората, които предпочитат по-малък дисплей, но същевременно предлага съвременен хардуер на приемлива цена. Неговите почитатели са предимно млади хора, с по-нисък годишен доход, които в негово лице са открили една наистина добра сделка. Според Kintar, малкият размер на дисплея е третата най-популярна причина за покупка, след дизайна и живота на батерията.

Специалистите от компанията твърдят, че 29% от собствениците на iPhone 6/6 s и по-големите им модели Plus, планират да закупят следващия модел на Apple тази година, заради обновената му камера и по-голямата вградена памет. Това безспорно е добра новина за компанията, която разчита на iPhone 7, за да преодолее спада в продажбите си, реализиран за пръв път тази година, от пръвия модел iPhone насам.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This