Изберете Страница

iPhone 6s е най-продавания смартфон както в САЩ, така и по света

Нови данни на за второто тримесечие на годината от Strategy Analytics и Kintar сочат, че iPhone 6s е най-продавания смартфон в САЩ и по света. Той води с 4.2% от световните продажби, следван от iPhone 6 с 2.5% и Galaxy S7 с 2.4%.

iPhone 6s на Apple в момента е най-популярният смартфон в света4 казва Нийл Малстън, изпълнителене директор на Strategy Analytics.” Той е невероятно популярен в десетки страни по света, благодарение на своя привлекателен дизайн, богата функционалност, 4К видео, голям дисплей и сигурност, осигурена от скенера за пръстови отпечатъци.“

От своя страна Kintar съобщава, че iPhone 6s остава най-продавания телефон в САЩ, с пазарен дял 11%, докато iOS увеличава своя дял спрямо същия период миналата година до 31.3%. По данни на компанията, iPhone 6 също се справя изненадващо добре на родния пазар, което е интересно, като се има предвид наближаващия край на жизнения му цикъл. Той е шести по продажби в САЩ с 4.1% за последния период.

iPhone SE също се справя отлично, по данните на Kintar. През трите месеца до края на юли, той е третото най-продавано устройство в САЩ и със своите 5% се нарежда след Galaxy S7 (9%) и iPhone 6s (11%).

Всъщност тези данни не са учудващи, защото iPhone SE е адресиран към хората, които предпочитат по-малък дисплей, но същевременно предлага съвременен хардуер на приемлива цена. Неговите почитатели са предимно млади хора, с по-нисък годишен доход, които в негово лице са открили една наистина добра сделка. Според Kintar, малкият размер на дисплея е третата най-популярна причина за покупка, след дизайна и живота на батерията.

Специалистите от компанията твърдят, че 29% от собствениците на iPhone 6/6 s и по-големите им модели Plus, планират да закупят следващия модел на Apple тази година, заради обновената му камера и по-голямата вградена памет. Това безспорно е добра новина за компанията, която разчита на iPhone 7, за да преодолее спада в продажбите си, реализиран за пръв път тази година, от пръвия модел iPhone насам.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This