Нови данни на за второто тримесечие на годината от Strategy Analytics и Kintar сочат, че iPhone 6s е най-продавания смартфон в САЩ и по света. Той води с 4.2% от световните продажби, следван от iPhone 6 с 2.5% и Galaxy S7 с 2.4%.

iPhone 6s на Apple в момента е най-популярният смартфон в света4 казва Нийл Малстън, изпълнителене директор на Strategy Analytics.” Той е невероятно популярен в десетки страни по света, благодарение на своя привлекателен дизайн, богата функционалност, 4К видео, голям дисплей и сигурност, осигурена от скенера за пръстови отпечатъци.“

От своя страна Kintar съобщава, че iPhone 6s остава най-продавания телефон в САЩ, с пазарен дял 11%, докато iOS увеличава своя дял спрямо същия период миналата година до 31.3%. По данни на компанията, iPhone 6 също се справя изненадващо добре на родния пазар, което е интересно, като се има предвид наближаващия край на жизнения му цикъл. Той е шести по продажби в САЩ с 4.1% за последния период.

iPhone SE също се справя отлично, по данните на Kintar. През трите месеца до края на юли, той е третото най-продавано устройство в САЩ и със своите 5% се нарежда след Galaxy S7 (9%) и iPhone 6s (11%).

Всъщност тези данни не са учудващи, защото iPhone SE е адресиран към хората, които предпочитат по-малък дисплей, но същевременно предлага съвременен хардуер на приемлива цена. Неговите почитатели са предимно млади хора, с по-нисък годишен доход, които в негово лице са открили една наистина добра сделка. Според Kintar, малкият размер на дисплея е третата най-популярна причина за покупка, след дизайна и живота на батерията.

Специалистите от компанията твърдят, че 29% от собствениците на iPhone 6/6 s и по-големите им модели Plus, планират да закупят следващия модел на Apple тази година, заради обновената му камера и по-голямата вградена памет. Това безспорно е добра новина за компанията, която разчита на iPhone 7, за да преодолее спада в продажбите си, реализиран за пръв път тази година, от пръвия модел iPhone насам.