IHS Markit пусна данни за последното си изследване, което сравнява продажбите на 350 смартфона от миналата година, според които iPhone 6s е безспорен лидар на пазара, побеждавайки дори по-новите iPhone 7/7 Plus и всички Android устройства.

Докладът отбелязва, че въпреки всичко iPhone 7 е най-продавания смартфон за последното тримесечие, което не е толкова изненадващо, като се има предвид, че той излезе на пазара през септмври. Всъщност изненадата се крие във факта, че iPhone 6s побеждава всички водещи предложения на Samsung, като се класира на първо място, следван от iPhone 7, iPhone 7 Plus и iPhone 6s Plus. Samsung заема останалите шест от десетте водещи позиции, а Galaxy S7 Edge е едва на пето място, въпреки че за момента е последния флагман на компанията.

Това изследване доказва отново, че Apple интегрира в своите смартфони достатъчно иновации и функции, за да бъдат те успешни на пазара, дори и години след премиерата си. Тя продава по-старите си устройства със същата лекота, както и новите, а третият по големина конкурент на пазара, Huawei дори и не присъства в първата десетка.