Изберете страница

iPhone 3GS се завръща след девет години

Една южнокорейска компания планира да направи наистина необичаен ход, продавайки деветгодишния iPhone 3GS на Apple – нов и неизползван, в оригиналната си опаковка.

Според ETNews, моделите ще бъдат пуснати в продажба по-късно този месец от SK Telink в оригиналните си опаковки, заедно с включените аксесоари и просто са тествани, за да се гарантира, че хардуерът им все още е непокътнат и напълно функциониращ.

Тъй като iPhone 3GS не може да работи с версия на операционната система, по-нова от iOS 6, много от съвременните приложения и функции ще са недостъпни, а ремонтите и аксесоарите също ще бъдат затруднени, особено след като Apple премина от 30 пинови конектори към Lightning порт с iPhone 5 през 2012 година. Основните функции обаче трябва да работят и това са повикванията, SMS-ите и възпроизвеждането на музика. SK Telink ще продава устройствата без договор за малко над 40 долара, което е далеч по-евтино от повечето смартфони.

Apple прекрати iPhone 3GS през 2012 година, като до този момент устройството получи 3 големи актуализации на iOS, започвайки от iPhone OS 3, като името iOS всъщност дойде на 4 юни 2010 година с iOS 4. От време на време компанията продължава да произвежда и продава остарели модели iPhone на някои пазари като Индия например, но никога не се е връщала толкова далеч назад в историята си, както ще го направи ST Telink сега.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This