Изберете страница

iPhone 3GS се завръща след девет години

Една южнокорейска компания планира да направи наистина необичаен ход, продавайки деветгодишния iPhone 3GS на Apple – нов и неизползван, в оригиналната си опаковка.

Според ETNews, моделите ще бъдат пуснати в продажба по-късно този месец от SK Telink в оригиналните си опаковки, заедно с включените аксесоари и просто са тествани, за да се гарантира, че хардуерът им все още е непокътнат и напълно функциониращ.

Тъй като iPhone 3GS не може да работи с версия на операционната система, по-нова от iOS 6, много от съвременните приложения и функции ще са недостъпни, а ремонтите и аксесоарите също ще бъдат затруднени, особено след като Apple премина от 30 пинови конектори към Lightning порт с iPhone 5 през 2012 година. Основните функции обаче трябва да работят и това са повикванията, SMS-ите и възпроизвеждането на музика. SK Telink ще продава устройствата без договор за малко над 40 долара, което е далеч по-евтино от повечето смартфони.

Apple прекрати iPhone 3GS през 2012 година, като до този момент устройството получи 3 големи актуализации на iOS, започвайки от iPhone OS 3, като името iOS всъщност дойде на 4 юни 2010 година с iOS 4. От време на време компанията продължава да произвежда и продава остарели модели iPhone на някои пазари като Индия например, но никога не се е връщала толкова далеч назад в историята си, както ще го направи ST Telink сега.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This