Една южнокорейска компания планира да направи наистина необичаен ход, продавайки деветгодишния iPhone 3GS на Apple – нов и неизползван, в оригиналната си опаковка.

Според ETNews, моделите ще бъдат пуснати в продажба по-късно този месец от SK Telink в оригиналните си опаковки, заедно с включените аксесоари и просто са тествани, за да се гарантира, че хардуерът им все още е непокътнат и напълно функциониращ.

Тъй като iPhone 3GS не може да работи с версия на операционната система, по-нова от iOS 6, много от съвременните приложения и функции ще са недостъпни, а ремонтите и аксесоарите също ще бъдат затруднени, особено след като Apple премина от 30 пинови конектори към Lightning порт с iPhone 5 през 2012 година. Основните функции обаче трябва да работят и това са повикванията, SMS-ите и възпроизвеждането на музика. SK Telink ще продава устройствата без договор за малко над 40 долара, което е далеч по-евтино от повечето смартфони.

Apple прекрати iPhone 3GS през 2012 година, като до този момент устройството получи 3 големи актуализации на iOS, започвайки от iPhone OS 3, като името iOS всъщност дойде на 4 юни 2010 година с iOS 4. От време на време компанията продължава да произвежда и продава остарели модели iPhone на някои пазари като Индия например, но никога не се е връщала толкова далеч назад в историята си, както ще го направи ST Telink сега.