Изберете Страница

iPhone 15 ще пристигне с USB-C порт прогнозира анализатор

iPhone 15 ще пристигне с USB-C порт прогнозира известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. Любопитното предположение анализаторът прави на база но последните си проучвания, като добавя, че преходът към USB-C ще подобри скоростта на трансфер и зареждане на телефоните, но все пак всичко зависи от поддръжката в iOS.


От iPhone 5 насам Apple упорито се придържа към собствения си стандарт Ligtning Port, въпреки че голяма част от останалите производители вече преминаха към USB-C, а ЕС упорито се опитва да го наложи и за iPhone. Преди време Куо посочи, че компанията ще продължи да използва Lightning порта в “обозримо бъдеще”, тъй като преминаването към друг стандарт би навредило на бизнеса й със сертифицирани аксесоари, а самият USB-C порт има по-ниски водоустойчиви характеристики.

Една от възможните причини гигантът да направи такава крачка, може да е натискът от страна на ЕС, който продължава да приема новото законодателство за единен стандарт на устройствата в Европа. Ако законът стане факт, Apple ще бъде принудена да доставя в Европа специално проектирани модели устройства, ако иска да запази собствения си стандарт в останалата част на света. Повечето таблети на компанията вече разполагат с USB-C порт, а преминаването на iPhone към него би улеснило прехвърлянето на големи видео и фото файлове.

По-стари слухове твърдяха, че Apple ще се придържа към своя Lightning порт докато не представи iPhone изцяло без портове, който ще разчита на MagSafe за зареждане и трансфер на файлове. MagSafe беше представен за iPhone през 2020 година, което означава, че е сравнително нова технология за смартфоните на гиганта. Натискът на ЕС може да принуди компанията да ускори разработката на iPhone изцяло без портове, или все пак да се пречупи и да приеме USB-C.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Подайте коментар