Изберете Страница

iPhone 15 ще пристигне с USB-C порт прогнозира анализатор

iPhone 15 ще пристигне с USB-C порт прогнозира известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. Любопитното предположение анализаторът прави на база но последните си проучвания, като добавя, че преходът към USB-C ще подобри скоростта на трансфер и зареждане на телефоните, но все пак всичко зависи от поддръжката в iOS.


От iPhone 5 насам Apple упорито се придържа към собствения си стандарт Ligtning Port, въпреки че голяма част от останалите производители вече преминаха към USB-C, а ЕС упорито се опитва да го наложи и за iPhone. Преди време Куо посочи, че компанията ще продължи да използва Lightning порта в “обозримо бъдеще”, тъй като преминаването към друг стандарт би навредило на бизнеса й със сертифицирани аксесоари, а самият USB-C порт има по-ниски водоустойчиви характеристики.

Една от възможните причини гигантът да направи такава крачка, може да е натискът от страна на ЕС, който продължава да приема новото законодателство за единен стандарт на устройствата в Европа. Ако законът стане факт, Apple ще бъде принудена да доставя в Европа специално проектирани модели устройства, ако иска да запази собствения си стандарт в останалата част на света. Повечето таблети на компанията вече разполагат с USB-C порт, а преминаването на iPhone към него би улеснило прехвърлянето на големи видео и фото файлове.

По-стари слухове твърдяха, че Apple ще се придържа към своя Lightning порт докато не представи iPhone изцяло без портове, който ще разчита на MagSafe за зареждане и трансфер на файлове. MagSafe беше представен за iPhone през 2020 година, което означава, че е сравнително нова технология за смартфоните на гиганта. Натискът на ЕС може да принуди компанията да ускори разработката на iPhone изцяло без портове, или все пак да се пречупи и да приеме USB-C.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This