Изберете Страница

iPhone 15 може да предложи скрита под дисплея система Face ID

Samsung разработва нова технология за подпанелна камера, която Apple планира да използва, за да скрие компонентите на Face ID под дисплея следващата година, твърди The Elec.

Както вече знаете, тазгодишните модели iPhone 14 Pro може би ще претърпят промяна в дизайна и най-сетне ще изгубят своя ноч, в замяна на два отвора в дисплея – единият овален с формата на хапче за TrueDepth камерата и Face ID, а другият по-малък и кръгъл за селфи камерата. Това обаче не е всичко, според корейския сайт The Elec, който твърди, че Apple ще отиде още по-далеч със своите Pro модели следващата година, като ще използва нова технология за поддисплейна камера на Samsung, за да скрие компонентите на Face ID и така на екрана ще остане само една дупчица за селфи камерата.

Технологията на Samsung ефективно би накарала сензорите на Face ID да станат невидими с просто око, по начин, подобен на този при Galaxy Z Fold 3, но плътността на пикселите на камерата под дисплея е по-ниска в сравнение с останалата част от екрана, за да позволи на светлината да достига до камерата, което пък от своя страна води до произвеждането на снимки с по-ниско качество. Така остава да се види дали тя ще е толкова ефективна спрямо Face ID и сигурността, в сравнение със съществуващия в момента прорез и дали ще се наложат други компромиси.

Твърди се, че Samsung работи с канадската компания OTI Lumionics за разработване на новата технология, която първо ще бъде приложена в Galaxy Z Fold 5 следващата година, а ако разработката върви по график, Apple ще я използва и за своите iPhone 15 Pro и 15 Pro Max.

Това далеч не е първият път, когато чуваме за Face ID под дисплея на iPhone. Известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира още миналата година, че тя ще дебютира в поне един от моделите на компанията през 2023 година, а по-късно и консултантът в дисплейната индустрия, Рос Йънг потвърди, че Face ID няма да бъде преместен под дисплея преди 2023 година, но и двата източнике не даваха никакви подробности. Остава да видим дали новата технология на Samsung ще се окаже достатъчно добра, за да отговори на строгите изисквания за качество на Apple и да бъде вложена в някои от следващите модели iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This