iPhone 13 още не е представен, но вече има интересни слухове за серията iPhone 14, която ще излезе през 2022 година. В нов доклад анализатори твърдят, че Apple ще използва шаси или вътрешна рамка от титаниева сплав за моделите iPhone 14 Pro.

Докладът идва от китайския офис на JP Morgan и както съобщава AppleInsider, Apple вече и използвала титан в няои свои продукти, сред които Apple Watch, физическата карта Apple Card и някои модели PowerBook. Посочва се още, че този метал не само е склонен към следи от пръстови отпечатъци, но и неговата жилавост се постига само когато се използва като сплав с друг метал. Това означава, че Appleнай-вероятно ще използва сплав, за да се справи с тези потенциални проблеми.

JP Morgan също така твърди, че 2022 година ще е поредния “суперцикъл”, като iPhone 14 ще донесе вълнуващи подобрения, спрямо iPhone 13, който се очаква да бъде доста познат. Това ще е подобно на значимите промени, които iPhone 12 донесе с въвеждането на 5G.

Преди време известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи също така и, че няма да видим iPhone 14 mini, като вместо това ще има четири модела – два с 6.1 инчови и два с 6.7 инчови екрани.

Въпреки, че тази информация със сигурност е интересна, имаме още повече от година до дебюта на iPhone 14 през септември 2022, което означава, че е доста рано да я приемаме като истина. Въпреки, че JP Morgan и Минг-Чи Куо имат отлична репутация, що се отнася до неиздавани устройства на Apple, ще се наложи да изчакаме още, за да потвърдим или отречем тези слухове.