Изберете Страница

iPhone 14 Pro може да пристигне с овален отвор за селфи камерата

Опитите на Apple да премахне прореза може да доведат до изрязване на отвор във формата на хапче на дисплея, където да се помещава камерата и сензорите за Face ID, твърди нов слух.

Предполага се, че iPhone 14 ще е първият, който ще разполага с отвор за камерата, а не прорез като при текущите модели. И въпреки, че първоначално предположихме, че той ще е кръгъл като при Android смартфоните, това може и да не е така.

Всъщност всички вече свикнаха с прореза, който вече не притеснява потребителите. Все пак би било хубаво, ако Apple може да се отърве от него, за да ни осигури повече пространство на екрана и това може да се случи още тази година.

iPhone 14 Pro ще бъде първият флагман след iPhone X, който ще премахне прореза в полза на малък овален отвор с формата на хапче за предната камера. Това твърди @dylandkt в Twitter. Според него Apple ще премести своите сензори за Face ID под дисплея на iPhone 14 Pro, като функционалността им няма да се засегне негативно от тази промяна.

Това не е първият път, когато чуваме, че Face ID може да бъде скрит под екрана на iPhone. Анализаторът Рос Йънг също прогнозира, че очаква Apple да направи този ход със серията iPhone 14, която ще дебютира тази есен, така че остава да видим до колко тези слухове ще се окажат истина, имайки предвид добрата репутация на двата източника.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This