Изберете Страница

iPhone 14 Pro може да пристигне с овален отвор за селфи камерата

Опитите на Apple да премахне прореза може да доведат до изрязване на отвор във формата на хапче на дисплея, където да се помещава камерата и сензорите за Face ID, твърди нов слух.

Предполага се, че iPhone 14 ще е първият, който ще разполага с отвор за камерата, а не прорез като при текущите модели. И въпреки, че първоначално предположихме, че той ще е кръгъл като при Android смартфоните, това може и да не е така.

Всъщност всички вече свикнаха с прореза, който вече не притеснява потребителите. Все пак би било хубаво, ако Apple може да се отърве от него, за да ни осигури повече пространство на екрана и това може да се случи още тази година.

iPhone 14 Pro ще бъде първият флагман след iPhone X, който ще премахне прореза в полза на малък овален отвор с формата на хапче за предната камера. Това твърди @dylandkt в Twitter. Според него Apple ще премести своите сензори за Face ID под дисплея на iPhone 14 Pro, като функционалността им няма да се засегне негативно от тази промяна.

Това не е първият път, когато чуваме, че Face ID може да бъде скрит под екрана на iPhone. Анализаторът Рос Йънг също прогнозира, че очаква Apple да направи този ход със серията iPhone 14, която ще дебютира тази есен, така че остава да видим до колко тези слухове ще се окажат истина, имайки предвид добрата репутация на двата източника.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This