Изберете страница

iPhone 14 Pro може да пристигне с овален отвор за селфи камерата

Опитите на Apple да премахне прореза може да доведат до изрязване на отвор във формата на хапче на дисплея, където да се помещава камерата и сензорите за Face ID, твърди нов слух.

Предполага се, че iPhone 14 ще е първият, който ще разполага с отвор за камерата, а не прорез като при текущите модели. И въпреки, че първоначално предположихме, че той ще е кръгъл като при Android смартфоните, това може и да не е така.

Всъщност всички вече свикнаха с прореза, който вече не притеснява потребителите. Все пак би било хубаво, ако Apple може да се отърве от него, за да ни осигури повече пространство на екрана и това може да се случи още тази година.

iPhone 14 Pro ще бъде първият флагман след iPhone X, който ще премахне прореза в полза на малък овален отвор с формата на хапче за предната камера. Това твърди @dylandkt в Twitter. Според него Apple ще премести своите сензори за Face ID под дисплея на iPhone 14 Pro, като функционалността им няма да се засегне негативно от тази промяна.

Това не е първият път, когато чуваме, че Face ID може да бъде скрит под екрана на iPhone. Анализаторът Рос Йънг също прогнозира, че очаква Apple да направи този ход със серията iPhone 14, която ще дебютира тази есен, така че остава да видим до колко тези слухове ще се окажат истина, имайки предвид добрата репутация на двата източника.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This