Изберете страница

iPhone 14 Pro моделите ще имат не един, а два отвора за камера на дисплея

Слуховете за iPhone 14 Pro отново набират скорост. Вече стана ясно, че флагманите ще се доставят с подобрена 48 мегапикселова камера, в сравнение със сегашната 12 мегапикселова, а сега имаме и малко инфо за дисплея.

Миналата седмица беше предположено, че Apple най-сетне ще се отърве от прореза на екрана на iPhone 14 Pro и щего замени с овален отвор във формата на хапче, който ще съдържа камерата и сензорите на Face ID. Сега анализаторът Рос Йънг предполага, че компанията може да избере не един, а два отвора за камера на дисплея – единият с формата на хапче, а другият кръгъл. Концепцията ще е също толкова уникална, колкото и прорезът преди няколко години и няма да наподобява тази в моделите на Huawei.

В отворът с форма на хапче ще се съдържат инфрачервената Face ID камера и селфи камерата, докато кръглият ще съдържа точков проектор за Face ID, твърди още Йънг. Новият дизайн ще е ограничен само до 6.1 и 6.7 инчовите Pro модели, докато останалите два ще продължат да имат прорез на екрана.

Слуховете за замяна на прореза с отвор, стават все по-упорити, а Рос Йънг има добра репутация относно информацията за бъдещи устройства на Apple, така че нищо чудно тази есен наистина да видим нещо ново от страна на компанията. Остава само да изчакаме, за да разберем какво точно ще е то и до колко всичко по-горе е истина.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This