Слуховете за iPhone 14 Pro отново набират скорост. Вече стана ясно, че флагманите ще се доставят с подобрена 48 мегапикселова камера, в сравнение със сегашната 12 мегапикселова, а сега имаме и малко инфо за дисплея.

Миналата седмица беше предположено, че Apple най-сетне ще се отърве от прореза на екрана на iPhone 14 Pro и щего замени с овален отвор във формата на хапче, който ще съдържа камерата и сензорите на Face ID. Сега анализаторът Рос Йънг предполага, че компанията може да избере не един, а два отвора за камера на дисплея – единият с формата на хапче, а другият кръгъл. Концепцията ще е също толкова уникална, колкото и прорезът преди няколко години и няма да наподобява тази в моделите на Huawei.

В отворът с форма на хапче ще се съдържат инфрачервената Face ID камера и селфи камерата, докато кръглият ще съдържа точков проектор за Face ID, твърди още Йънг. Новият дизайн ще е ограничен само до 6.1 и 6.7 инчовите Pro модели, докато останалите два ще продължат да имат прорез на екрана.

Слуховете за замяна на прореза с отвор, стават все по-упорити, а Рос Йънг има добра репутация относно информацията за бъдещи устройства на Apple, така че нищо чудно тази есен наистина да видим нещо ново от страна на компанията. Остава само да изчакаме, за да разберем какво точно ще е то и до колко всичко по-горе е истина.