Изберете страница

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max ще имат още по-изпъкнала камера

През последните седмици слуховете като че ли се съсредоточиха върху предстоящите модели от висок клас – iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. Сега Макс Уейнбах публикува в Twitter нови подробни схеми, които сочат, че те ще продължат да увеличават дебелината си и ще имат още по-изпъкнала камера:


Според публикуваните данни, iPhone 14 Pro Max ще е с ширина 77.58 мм, което го прави малко по-тесен от предшественика му. Разликата при височината също е минимална – 160.7 мм срещу 160.8 мм.

Дебелината на устройството обаче ще се увеличи от 7.65 мм до 7.85 мм, а най-съществена ще е разликата при камерата, чиято издатина при iPhone 14 Pro Max ще достигне 4.17 мм, което е значително увеличение спрямо 3.60 мм за предходния модел. Самият модул на камерата също ще е с увеличени размери – 36.73 мм х 38.21 мм, вместо 35.01 мм х 36.24 мм.

Що се отнася до iPhone 14 Pro, той ще е почти идентичен със своя предшественик като размери, с по-малко от милиметър разлика в ширината и височината. Промените отново ще са най-очевидни при модула на камерата, който ще е 4.17 мм, вместо досегашните 3.60 мм.

Интересното при тези схеми не са само размерите. Те отново потвърждават слуховете, че високят клас модели в серията iPhone 14 най-сетне ще се отърват от своя ноч – нещо, което част от потребителите очакват с нетърпение от години. И все пак дали всичко това ще се окаже истина, ще разберем едва през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This