Въпреки, че в момента вниманието на повечето фенове на Apple е насочено към премиерата на iPhone 13 след броени дни, Джон Просър вече споделя подробности за iPhone 14.

Според него и в съответствие с прогнозите на известния анализатор Минг-Чи Куо, следващият модел ще пристигне без прорез на екрана, като вместо това ще има отвор за предната камера. Шасито ще е по-дебело, което ще позволи LED светкавицата и LiDAR скенера на гърба му да са на едно ниво със задния панел, вместо в изпъкнал модул. Рамката ще е титаниево, а бутоните за звука ще са кръгли, подобни на тези в iPhone 4 и 5. Решетката за високоговорителите и микрофона ще е с удължени мрежести прорези, вместо отделните отвори в долната част на устройството. Lightning конекторът обаче ще се запази, поне за някои от моделите в серията.

Просър споделя отблизо и рендери на iPhone 14 в канала си в YouTube:

Според него макар и някои аспекти от дизайна и размерите на телефона да се променят, цялостният вид ще остане до голяма степен близък до сегашния. Дали това ще се случи, няма как да знаем година по-рано. Просър беше точен в прогнозите си за цветния iMac и дизайна на AirTags, но сгреши за времето на пускане и ценообразуването на някои други продукти на Apple.