Изберете страница

iPhone 14 може да първият модел, който ще се доставя без физически слот за SIM карта

Очакваше се първият модел без физически слот за SIM карта на Apple да е iPhone 15 Pro, който ще дебютира в края на 2023 година, но последните слухове предполагат, че това може да се случи година по-рано. Потенциалните предимства на такъв модел включват по-безпроблемен дизайн и подобрена водоустойчивост.

Анонимен източник наскоро разкри пред MacRumors, че Apple е уведомила големите доставчици на безжични услуги в САЩ да се подготвят за iPhone само с eSIM до септември 2022 година. Същият източник е предоставил “привидно легитимен” документ, който излага графика за инициативата, въпреки че в него не се споменават специално Apple и iPhone като имена.

Според документа някои американски оператори ще започнат да продават избрани модели iPhone 13 без nano SIM в кутията през второто тримесечие на следващата година. Моделите iPhone 13, продавани на сайта на Apple и в магазините на дребно, вече не включват nano SIM, но поддържат eSIM, които позволяват да се използва услугата за активиране без физическа карта.

Като се има предвид предполагаемата дата септември 2022 година, е правдоподобно да предположим, че Apple ще започне постепенно да премахва слотовете за SIM карти още от серията iPhone 14. Дизайнът само с eSIM може да доближи компанията с една крачка по-близо до емблематичния модел на бившия дизайнер Джони Айв, който изглежда като една монолитна стъклена плочка. Също така вероятно ще направи производството молко по-лесно и допълнително ще подобри водоустойчивостта на телефоните.

Говори се още, че следващията iPhone, или поне Pro вариантите му, ще включват 48 мегапикселова камера с дизайн на обектива в стил перископ, за който се твърди, че ще дебютира още праз 2022 година. Дали всички тези слухове ще се окажат истина, ще разберем през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This