Изберете Страница

iPhone 14 може да първият модел, който ще се доставя без физически слот за SIM карта

Очакваше се първият модел без физически слот за SIM карта на Apple да е iPhone 15 Pro, който ще дебютира в края на 2023 година, но последните слухове предполагат, че това може да се случи година по-рано. Потенциалните предимства на такъв модел включват по-безпроблемен дизайн и подобрена водоустойчивост.

Анонимен източник наскоро разкри пред MacRumors, че Apple е уведомила големите доставчици на безжични услуги в САЩ да се подготвят за iPhone само с eSIM до септември 2022 година. Същият източник е предоставил “привидно легитимен” документ, който излага графика за инициативата, въпреки че в него не се споменават специално Apple и iPhone като имена.

Според документа някои американски оператори ще започнат да продават избрани модели iPhone 13 без nano SIM в кутията през второто тримесечие на следващата година. Моделите iPhone 13, продавани на сайта на Apple и в магазините на дребно, вече не включват nano SIM, но поддържат eSIM, които позволяват да се използва услугата за активиране без физическа карта.

Като се има предвид предполагаемата дата септември 2022 година, е правдоподобно да предположим, че Apple ще започне постепенно да премахва слотовете за SIM карти още от серията iPhone 14. Дизайнът само с eSIM може да доближи компанията с една крачка по-близо до емблематичния модел на бившия дизайнер Джони Айв, който изглежда като една монолитна стъклена плочка. Също така вероятно ще направи производството молко по-лесно и допълнително ще подобри водоустойчивостта на телефоните.

Говори се още, че следващията iPhone, или поне Pro вариантите му, ще включват 48 мегапикселова камера с дизайн на обектива в стил перископ, за който се твърди, че ще дебютира още праз 2022 година. Дали всички тези слухове ще се окажат истина, ще разберем през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This