Изберете Страница

iPhone 14 може да първият модел, който ще се доставя без физически слот за SIM карта

Очакваше се първият модел без физически слот за SIM карта на Apple да е iPhone 15 Pro, който ще дебютира в края на 2023 година, но последните слухове предполагат, че това може да се случи година по-рано. Потенциалните предимства на такъв модел включват по-безпроблемен дизайн и подобрена водоустойчивост.

Анонимен източник наскоро разкри пред MacRumors, че Apple е уведомила големите доставчици на безжични услуги в САЩ да се подготвят за iPhone само с eSIM до септември 2022 година. Същият източник е предоставил “привидно легитимен” документ, който излага графика за инициативата, въпреки че в него не се споменават специално Apple и iPhone като имена.

Според документа някои американски оператори ще започнат да продават избрани модели iPhone 13 без nano SIM в кутията през второто тримесечие на следващата година. Моделите iPhone 13, продавани на сайта на Apple и в магазините на дребно, вече не включват nano SIM, но поддържат eSIM, които позволяват да се използва услугата за активиране без физическа карта.

Като се има предвид предполагаемата дата септември 2022 година, е правдоподобно да предположим, че Apple ще започне постепенно да премахва слотовете за SIM карти още от серията iPhone 14. Дизайнът само с eSIM може да доближи компанията с една крачка по-близо до емблематичния модел на бившия дизайнер Джони Айв, който изглежда като една монолитна стъклена плочка. Също така вероятно ще направи производството молко по-лесно и допълнително ще подобри водоустойчивостта на телефоните.

Говори се още, че следващията iPhone, или поне Pro вариантите му, ще включват 48 мегапикселова камера с дизайн на обектива в стил перископ, за който се твърди, че ще дебютира още праз 2022 година. Дали всички тези слухове ще се окажат истина, ще разберем през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This