Apple може би планира да пусне iPhone 13 в петък, 17-ти септември, а AirPods 3 – в четвъртък, на 30-ти, ако се съди по изображение в приложение за електронна търговия на китайския сайт IT Home.

Скрийншотът, първоначално публикуван от @PandalsBand в Weibo предполага, че и четирите модела iPhone 13 ще влязат в продажба на 17 септември, последвани от AirPods 3 на 30 септември. За съжаление освен изображението, което лесно би могло да бъде фалшифицирано, IT Home не предлага друга информация, а в миналото същият сайт е споделял скрийншоти, които в последствие се оказаха неточни, което означава, че все пак трябва да приемем тази новина с голяма доза съмнения.

От друга страна обаче, с връщането на Apple към традиционния си график на стартиране през септември, горните дати лесно може да се окажат верни. Анализаторът Даниер Айвс предположи наскоро, че iPhone 13 може да бъде пуснат на пазара през третата седмица на септември, която е именно от 13-ти до 17-ти. Надяваме се скоро Apple да обяви официално датата на предстоящото си събитие, за да я отбележим в календара си.

Както вече стана ясно, новите модели iPhone 13 ще са фокусирани основно върху възможностите на камерата, включително ProRes и портретен режим за видеоклипове. Те ще пристигнат с по-малък прорез в горната част на екрана, по-мощни батерии и подобрена производителност. Що се отнася до третото поколение AirPods, очаква се слушалките да имат форм-фактор, подобен на този на AirPods Pro, нов калъф, по-къс ствол и може би сменяеми накрайници, но да не предлагат активно шумозаглушаване.