Изберете Страница

iPhone 13 размазва новия Galaxy S22 в бенчмарк тестове

Новите модели на Samsung от серията Galaxy S22 са едни от най-бързите Android смартфони досега, но Apple все още притежава най-бързият мобилен процесор в света. Това става ясно от бенчмарк тест Geekbench 5, проведен от PCMag, в който участват Galaxy S22 Ultra с процесор Snapdragon 8 Gen 1 на Qualcomm и iPhone 13 Pro Max с чип A15 Bionic на Apple.

Galaxy S22 Ultra постига многоядрен резултат от 3433 точки, в сравнение с 4647 за iPhone 13 Pro Max. Този резултат сочи, че флагманът на Apple е с около 35% по-бърз от този на Samsung, когато става въпрос за производителност на процесора.

В САЩ всички модели Galaxy S22 са оборудвани със Snapdragon 8 Gen 1, но моделите, продавани в Европа използват Exynos 2200 на Samsung. Резултатите от Geecbench 5 на този чип все още се въртят около 3000 точки, така че iPhone 13 продължава да има значителна преднина в производителността.

PCMag прави и Geekbench ML, за производителност на машинното обучение и iPhone 13 Pro Max постига резултат от 948 точки, който е над двойно по-висок от този на Galaxy S22 Ultra – 448. Чипът A15 Bionic на Apple разполага с нов 16-ядрен Neural Engine, способен на 15.8 трилиона операции в секунда за задачи за машинно обучение, като обработка на Siri на усторйството.

Най-вероятно Apple ще се постарае да увеличи преднината си в производителността по-късно тази година с още по-бърз чип A16, който ще захранва новите модели от серията iPhone 14, очаквани през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This