Изберете Страница

iPhone 13 размазва новия Galaxy S22 в бенчмарк тестове

Новите модели на Samsung от серията Galaxy S22 са едни от най-бързите Android смартфони досега, но Apple все още притежава най-бързият мобилен процесор в света. Това става ясно от бенчмарк тест Geekbench 5, проведен от PCMag, в който участват Galaxy S22 Ultra с процесор Snapdragon 8 Gen 1 на Qualcomm и iPhone 13 Pro Max с чип A15 Bionic на Apple.

Galaxy S22 Ultra постига многоядрен резултат от 3433 точки, в сравнение с 4647 за iPhone 13 Pro Max. Този резултат сочи, че флагманът на Apple е с около 35% по-бърз от този на Samsung, когато става въпрос за производителност на процесора.

В САЩ всички модели Galaxy S22 са оборудвани със Snapdragon 8 Gen 1, но моделите, продавани в Европа използват Exynos 2200 на Samsung. Резултатите от Geecbench 5 на този чип все още се въртят около 3000 точки, така че iPhone 13 продължава да има значителна преднина в производителността.

PCMag прави и Geekbench ML, за производителност на машинното обучение и iPhone 13 Pro Max постига резултат от 948 точки, който е над двойно по-висок от този на Galaxy S22 Ultra – 448. Чипът A15 Bionic на Apple разполага с нов 16-ядрен Neural Engine, способен на 15.8 трилиона операции в секунда за задачи за машинно обучение, като обработка на Siri на усторйството.

Най-вероятно Apple ще се постарае да увеличи преднината си в производителността по-късно тази година с още по-бърз чип A16, който ще захранва новите модели от серията iPhone 14, очаквани през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This