Изберете страница

iPhone 13 размазва новия Galaxy S22 в бенчмарк тестове

Новите модели на Samsung от серията Galaxy S22 са едни от най-бързите Android смартфони досега, но Apple все още притежава най-бързият мобилен процесор в света. Това става ясно от бенчмарк тест Geekbench 5, проведен от PCMag, в който участват Galaxy S22 Ultra с процесор Snapdragon 8 Gen 1 на Qualcomm и iPhone 13 Pro Max с чип A15 Bionic на Apple.

Galaxy S22 Ultra постига многоядрен резултат от 3433 точки, в сравнение с 4647 за iPhone 13 Pro Max. Този резултат сочи, че флагманът на Apple е с около 35% по-бърз от този на Samsung, когато става въпрос за производителност на процесора.

В САЩ всички модели Galaxy S22 са оборудвани със Snapdragon 8 Gen 1, но моделите, продавани в Европа използват Exynos 2200 на Samsung. Резултатите от Geecbench 5 на този чип все още се въртят около 3000 точки, така че iPhone 13 продължава да има значителна преднина в производителността.

PCMag прави и Geekbench ML, за производителност на машинното обучение и iPhone 13 Pro Max постига резултат от 948 точки, който е над двойно по-висок от този на Galaxy S22 Ultra – 448. Чипът A15 Bionic на Apple разполага с нов 16-ядрен Neural Engine, способен на 15.8 трилиона операции в секунда за задачи за машинно обучение, като обработка на Siri на усторйството.

Най-вероятно Apple ще се постарае да увеличи преднината си в производителността по-късно тази година с още по-бърз чип A16, който ще захранва новите модели от серията iPhone 14, очаквани през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This