Изберете страница

iPhone 13 размазва новия Galaxy S22 в бенчмарк тестове

Новите модели на Samsung от серията Galaxy S22 са едни от най-бързите Android смартфони досега, но Apple все още притежава най-бързият мобилен процесор в света. Това става ясно от бенчмарк тест Geekbench 5, проведен от PCMag, в който участват Galaxy S22 Ultra с процесор Snapdragon 8 Gen 1 на Qualcomm и iPhone 13 Pro Max с чип A15 Bionic на Apple.

Galaxy S22 Ultra постига многоядрен резултат от 3433 точки, в сравнение с 4647 за iPhone 13 Pro Max. Този резултат сочи, че флагманът на Apple е с около 35% по-бърз от този на Samsung, когато става въпрос за производителност на процесора.

В САЩ всички модели Galaxy S22 са оборудвани със Snapdragon 8 Gen 1, но моделите, продавани в Европа използват Exynos 2200 на Samsung. Резултатите от Geecbench 5 на този чип все още се въртят около 3000 точки, така че iPhone 13 продължава да има значителна преднина в производителността.

PCMag прави и Geekbench ML, за производителност на машинното обучение и iPhone 13 Pro Max постига резултат от 948 точки, който е над двойно по-висок от този на Galaxy S22 Ultra – 448. Чипът A15 Bionic на Apple разполага с нов 16-ядрен Neural Engine, способен на 15.8 трилиона операции в секунда за задачи за машинно обучение, като обработка на Siri на усторйството.

Най-вероятно Apple ще се постарае да увеличи преднината си в производителността по-късно тази година с още по-бърз чип A16, който ще захранва новите модели от серията iPhone 14, очаквани през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This