Изберете Страница

iPhone 13 може да получи нови цветови опции

Последните слухове предполагат, че iPhone 13 може да получи нови цветови опции и нови UD сензори. Според различни източници, ще има повече разлики между топ моделите и по-достъпните варианти.

Всъщност Apple обикновено придава на Pro моделите по-изискан външен вид и може да продължи да го прави, като ни даде повече цветови опции, сред които Sunset Gold, Mate Black и Plate Rose Gold. Информацията идва от Ранзук, който се позовава на китайски източници по веригата за доставки. Той споменава и четвърти цвят – сребърен и обяснява, че Sunset Gold ще има бронзов оттенък, докато Plate Rose Gold ще е много блед.

Слуховете за iPhone стават още по-вълнуващи с информацията, че Apple работи върху вграждане под дисплея на Face ID и Touch ID. Знаем, че компанията се опитва да намали размера на прореза в настоящите си модели и изглежда вече е близо до целта. Заявка за патент сочи, че Apple иска отново да върне възможността за отключване с пръстов отпечатък и да се отърве от прореза, като интегрира сензорите под дисплея.

Това ще бъде постигнато чрез “оптично предаване, приемане или засичане чрез микрооптични елементи в дисплея”. В документа се допълва, че “може да е желателно за се заснеме двумерно или триизмерно изображение на обект или потребител, който е близо до устройството”. Това може да е изображение на пръстов отпечатък, лице или сцена в зрителното поле.

Патентът се фокусира върху разработването на методи, позволяващи всеки сензор, поставен под дисплея, да може да регистрира получената светлина или да я предава. Всички тези технически промени обаче, могат да имат последствия. Apple признава, че дисплеите могат да станат по-дебели, но със сигурност този вариант ще е приемлив, като цена на това да се отървем от прореза. Най-вероятно обаче, тове ще се случи в следващите модели iPhone, докато за iPhone 13 се очаква прорезът само да намали размера си.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This