Изберете Страница

iPhone 13 може да получи нови цветови опции

Последните слухове предполагат, че iPhone 13 може да получи нови цветови опции и нови UD сензори. Според различни източници, ще има повече разлики между топ моделите и по-достъпните варианти.

Всъщност Apple обикновено придава на Pro моделите по-изискан външен вид и може да продължи да го прави, като ни даде повече цветови опции, сред които Sunset Gold, Mate Black и Plate Rose Gold. Информацията идва от Ранзук, който се позовава на китайски източници по веригата за доставки. Той споменава и четвърти цвят – сребърен и обяснява, че Sunset Gold ще има бронзов оттенък, докато Plate Rose Gold ще е много блед.

Слуховете за iPhone стават още по-вълнуващи с информацията, че Apple работи върху вграждане под дисплея на Face ID и Touch ID. Знаем, че компанията се опитва да намали размера на прореза в настоящите си модели и изглежда вече е близо до целта. Заявка за патент сочи, че Apple иска отново да върне възможността за отключване с пръстов отпечатък и да се отърве от прореза, като интегрира сензорите под дисплея.

Това ще бъде постигнато чрез “оптично предаване, приемане или засичане чрез микрооптични елементи в дисплея”. В документа се допълва, че “може да е желателно за се заснеме двумерно или триизмерно изображение на обект или потребител, който е близо до устройството”. Това може да е изображение на пръстов отпечатък, лице или сцена в зрителното поле.

Патентът се фокусира върху разработването на методи, позволяващи всеки сензор, поставен под дисплея, да може да регистрира получената светлина или да я предава. Всички тези технически промени обаче, могат да имат последствия. Apple признава, че дисплеите могат да станат по-дебели, но със сигурност този вариант ще е приемлив, като цена на това да се отървем от прореза. Най-вероятно обаче, тове ще се случи в следващите модели iPhone, докато за iPhone 13 се очаква прорезът само да намали размера си.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This