Изберете страница

iPhone 13 може да получи нови цветови опции

Последните слухове предполагат, че iPhone 13 може да получи нови цветови опции и нови UD сензори. Според различни източници, ще има повече разлики между топ моделите и по-достъпните варианти.

Всъщност Apple обикновено придава на Pro моделите по-изискан външен вид и може да продължи да го прави, като ни даде повече цветови опции, сред които Sunset Gold, Mate Black и Plate Rose Gold. Информацията идва от Ранзук, който се позовава на китайски източници по веригата за доставки. Той споменава и четвърти цвят – сребърен и обяснява, че Sunset Gold ще има бронзов оттенък, докато Plate Rose Gold ще е много блед.

Слуховете за iPhone стават още по-вълнуващи с информацията, че Apple работи върху вграждане под дисплея на Face ID и Touch ID. Знаем, че компанията се опитва да намали размера на прореза в настоящите си модели и изглежда вече е близо до целта. Заявка за патент сочи, че Apple иска отново да върне възможността за отключване с пръстов отпечатък и да се отърве от прореза, като интегрира сензорите под дисплея.

Това ще бъде постигнато чрез “оптично предаване, приемане или засичане чрез микрооптични елементи в дисплея”. В документа се допълва, че “може да е желателно за се заснеме двумерно или триизмерно изображение на обект или потребител, който е близо до устройството”. Това може да е изображение на пръстов отпечатък, лице или сцена в зрителното поле.

Патентът се фокусира върху разработването на методи, позволяващи всеки сензор, поставен под дисплея, да може да регистрира получената светлина или да я предава. Всички тези технически промени обаче, могат да имат последствия. Apple признава, че дисплеите могат да станат по-дебели, но със сигурност този вариант ще е приемлив, като цена на това да се отървем от прореза. Най-вероятно обаче, тове ще се случи в следващите модели iPhone, докато за iPhone 13 се очаква прорезът само да намали размера си.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This