Изберете страница

iPhone 13 може да получи нови цветови опции

Последните слухове предполагат, че iPhone 13 може да получи нови цветови опции и нови UD сензори. Според различни източници, ще има повече разлики между топ моделите и по-достъпните варианти.

Всъщност Apple обикновено придава на Pro моделите по-изискан външен вид и може да продължи да го прави, като ни даде повече цветови опции, сред които Sunset Gold, Mate Black и Plate Rose Gold. Информацията идва от Ранзук, който се позовава на китайски източници по веригата за доставки. Той споменава и четвърти цвят – сребърен и обяснява, че Sunset Gold ще има бронзов оттенък, докато Plate Rose Gold ще е много блед.

Слуховете за iPhone стават още по-вълнуващи с информацията, че Apple работи върху вграждане под дисплея на Face ID и Touch ID. Знаем, че компанията се опитва да намали размера на прореза в настоящите си модели и изглежда вече е близо до целта. Заявка за патент сочи, че Apple иска отново да върне възможността за отключване с пръстов отпечатък и да се отърве от прореза, като интегрира сензорите под дисплея.

Това ще бъде постигнато чрез “оптично предаване, приемане или засичане чрез микрооптични елементи в дисплея”. В документа се допълва, че “може да е желателно за се заснеме двумерно или триизмерно изображение на обект или потребител, който е близо до устройството”. Това може да е изображение на пръстов отпечатък, лице или сцена в зрителното поле.

Патентът се фокусира върху разработването на методи, позволяващи всеки сензор, поставен под дисплея, да може да регистрира получената светлина или да я предава. Всички тези технически промени обаче, могат да имат последствия. Apple признава, че дисплеите могат да станат по-дебели, но със сигурност този вариант ще е приемлив, като цена на това да се отървем от прореза. Най-вероятно обаче, тове ще се случи в следващите модели iPhone, докато за iPhone 13 се очаква прорезът само да намали размера си.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This