Новото поколение смартфони iPhone 13 може да бъде оборудвано с по-голяма намотка за безжично зареждане, което ще позволи използването на реверсивно зареждане и по-силен магнит. Това става ясно от видеото на EverythingApplePro и Макс Вайнбах, който посочва, че тази година трябва да получим и официално портретно видео.

Според него по-голямата вътрешна намотка ще е свързана с по-добро разсейване на топлината и по-високата мощност. Тя ще даде възможност за реверсивно безжично зареждане, което обаче все още не е потвърдено.

По-доброто разсейване на топлината може да спомогне за по-добро здраве на батерията за по-дълго, намалявайки шанса тя да се нуждае от смяна твърде рано. По-голямата намотка за безжично зареждане също може да даде възможност за зареждане на други устройства и продукти на Apple, като AirPods Pro и AirPods. Много водещи устройства вече предлагат тази опция, така чи би било логично Apple да добави поддръжката й.

Видеоклипът в портретен режим вероятно ще позволи на потребителите да добавят ефекти на размазване боке, както и неподвижни снимки. Тази функция ще е налична в iOS 15 за FaceTime и ще се поддържа в приложения от трети страни.