Изберете Страница

iPhone 13 може да включва технологията Always On на Apple Watch и ProMotion на iPad

Тазгодишните смартфони на Apple най-вероятно ще бъдат наречени iPhone 13 и може да включва технологията Always On на Apple Watch и ProMotion на iPad, твърди Марк Гурман от Bloomberg.

Миналата година се очакваше технологичният гигант да предложи висока честота на опресняване на екрана на iPhone, но се твърди, че компанията се е отказала от идеята, поради опасения за живота на батерията. Тази година тя най-вероятно ще използва технологията на Samsung LTPO, за да осигури тази опция за своите Pro устройства.

Apple представи технологията ProMotion през 2017 година с iPad Pro. Честотата на опресняване е броят пъти, когато екранът се актуализира с нови изображения всяка секунда, а по-големият брой прави превъртането и геймплея по-плавни, а екрана по-бързо реагира. Да работи постоянно на 120 Hz честота обаче, би било разточително, а и безсмислено за статични изображения и тук се появява LTPO.

Технологията помага дисплеите динамично да регулират скоростта на опресняване, в зависимост от покозваното съдържание и това ги прави по-пълноценни и енергоефективни от LTPS и TFT, които обикновено компаниите използват. LTPO екранът на iPhone 13 ще улесни и режима Always On, тъй като теоритично честотата на опресняване може да достигне до 1 Hz. Функционалността дойде за пръв път с Apple Watch Series 5.

Ниската честота на опресняване позволява на дисплея да работи при ниски нива на яркост и това спомага за спестяване на енергия по време, когато не е нужно той да е напълно активен. Повечето смартфони от висок клас вече имат тази функция и се очаква изпълнението на Apple да е подобно. Часовникът и процентите на батерията ще бъдат винаги видими в Always On режим и само част от екрана ще светва временно, за да се покаже ново известие.

Според Гурман iPhone 13 ще пристигне с чип A15 Bionic, по-малък прорез, подобрени възможности за видеозапис и по-дълъг живот на батерията. Сензорът за пръстови отпечатъци под дисплея обаче, ще бъде отложена за следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This