DxOMark сподел нов тест на батерията, в който iPhone 12 Pro Max се нарежда на четвърто място, след OPPO Find X3 Neo, Wiko Power U30 и Samsung Galaxy M51. Това е първият по рода си подобен тест на DxOMark, извън задълбочените и често противоречиви класации на камерите.

Миналата година iPhone 12 Pro изкара 128 точки в теста за камери на DxOMark, с което се класира отново на четвърто място като цяло. С разширяването на тестовете на компанията, наскоро тя започна да покирва аудио, дисплей и вече батерии.

Според DxOMark тестовете се базират на автономност, зареждане и ефективност. В новия тест iPhone 12 Pro Max е на четвърто място с общ резултат 78 точки. Той отбелязва 2 дни и 1 час живот на батерията, отнема му 57 минути, за да достигне 80% заряд и до 2 часа и 27 минути за пълно зареждане.

Според теста това е достойна производителност, която го поставя сред четирите най-добри в базата данни на компанията досега. Въпреки, че има среден резултат за зареждане и над средния за автономност, той е насотящ лидер в резултатите за ефективност.

 

Относително доброто време за достигане на 80% заряд е помрачено от много бавното зареждане след това, в сравнение със Samsung Galaxy S21 Ultra и OPPO X3. Въпреки, че изобщо не може да се конкурира с удивителния резултат на Find X3 Pro от 104 точки, постигнат със зарядно от 65 W, iPhone 12 Pro Max не е много назад от Snapdragon версията на Samsung Galaxy S21 Ultra в пълния тест.