След пускането си на пазара през август, Galaxy Note 20 Ultra с процесор Snapdragon 865+ и 12 GB оперативна памет стана най-бързият телефон, що се отнася до тестове за скорост на зареждане на приложения. Сега обаче, когато Apple пусна своя iPhone 12 с новия чип A14 Bionic, нещата вече не са същите.

PhoneBuff отбелязва, че изминаха 20 месеца, откакто iPhone беше най-бързият телефон в света в неговите тестове, а чипът A14 Bionic, който е първият, изграден по 5 нанометрова технология, увеличава производителността, за да постави iPhone 12 Pro отново пред Galaxy Note 20 Ultra.

Забавното е, че след премиерата на iPhone 12, Samsung се подигра с решението на Apple да извади зарядното от кутията и заяви, че “телефоните Galaxy имат най-добрата камера, батерия, производителност, памет и др.”. Малко след това стана ясно, че корейският гигант също ще си спести зарядното в комплекта на следващите си флагмани, а сега iPhone 12 Pro детронира Galaxy Note 20 Ultra в тестовете за скорост, въпреки разликата в количеството оперативна памет. Друг интересен аспект е, че стартовата ценат на iPhone 12 Pro е с 300 долара по-ниска от тази на Galaxy Note 20 Ultra.