Според декларация на FCC, iPhone 12 поддържа реверсивно безжично зареждане за предстоящите AirPods. Всъщност това е една от характеристиките, която вече се превърна в норма за Android флагманите. Технологията може да се използва за зареждане на аксесоари, като просто ги поставите върху задната част на телефона. Говореше се, че функцията ще е включена в серията iPhone 12, но Apple не спомена нищо подобно по време на презентацията. Една декларация на FCC обаче, може би сочи друго. Според нея iPhone 12 може да поддържа реверсивно зареждане, но то е скрито.

Информацията идва от Джереми Хорвиц от VentureBeat, който сподели откритието си в Twitter:


Освен това Хорвиц е открил и, че технологията MagSafe поддържа функция за зареждане на 360 kHz, което е вероятното потвърждение за реверсивно зареждане.

Друг известен инсайдър, Марк Гърмън, свърза това откритие със слуховете за нови AirPods, които ще пристигнат скоро. Той твърди, че подаването на FCC може да показва поддръжка на реверсивно безжично зареждане за предстоящите слушалки, които според последните слухове ще дебютират през първата половина на 2021 година, като наследници на AirPods и AirPods Pro. Следващите AirPods Pro ще имат по-компактен дизайн, като ще бъде елиминирано късото стъбло, което в момента стърчи отдолу, докато наследниците на AirPods пък ще са подобни на сегашните Pro, но няма да имат функции, присъщи на високия клас, като шумоподтискане например. Остава само да разберем дали функцията ще може да бъде активирана преди дебюта на слушалките, или ще трябва да изчакаме още малко.