През последните месеци станахме свидетели на множество слухове за бъдещото поколение iPhone на Apple. Вече е ясно, че то ще включва наследници на текущите модели с подобрено лицево разпознаване и производителност, но има ли още нещо?

Всъщност докато компанията се стреми да запази изтичанията около бъдещите си модели минимални, разработчикът Макс Вайнбах наскоро разкри интересни детайли за iPhone 11. Вайнбах няма дългогодишен опит по отношение на слуховете за Apple, така че трябва да приемем информацията с известна доза скептицизъм, но според него устройствата ще включват нова технология за водоустойчивост, която ще им позволи да разпознават жестове дори и под вода.

Друга интересна точка от интервюто му се отнася до следващото поколение Taptc Engine с прецизна точност, но детайлите тук съвсем не са много. Според Вайнбах, то ще позволи на потребителите да усещат вибрации от различни части на екрана, което наистина не е много, но е интригуващо. Що се отнася до останалите функции на iPhone 11, според известният анализатор Минг-Чи Куо той ще предложи по-голяма батерия, двустранно безжично зареждане и камера с тройна леща. Моделите от следващото поколение разбира се ще дойдат с iOS 13, а една от най-очакваните функции на операционната система е Dark Mode, която обаче според Вайнбах ще дойде едва с iOS 13.1.