Изберете страница

iPhone няма да има скоро вграден в екрана сензор за Touch ID

По-стари слухове твърдяха, че Apple се стреми да вгради в екрана на iPhone сензора за Touch ID, но след като Face ID се оказа достатъчно дабра алтернатива, се очаква да пристигне и за iPad Pro още тази година.

Разбира се разпознаването на пръстови отпечатъци има някои предимства в определени ситуации, но трябва ли да очакваме, че то ще остане част от бъдещите модели iPhone?

Отговорът на този въпрос идва от известният анализатор Минг-Чи Куо и далеч не е обнадеждаващ за любителите на функцията. В новите си изследователски бележки към инвеститорите, Куо споделя, че технологията Fingerprint On Display или FOD ще отбележи 500% ръст през следващата година, тъй като телефоните с Android продължават да я приемат, но Apple няма да вгради сензора за пръстови отпечатъци в дисплея и в моделите си през 2019 година.

Куо твърди, че лицевото разпознаване на Apple като биометрично решение по отношение на сигурността, обслужва добре смартфоните на компанията, а конкурентите им с Android ще послужат като тестова база за развитието на FOD. В анализа си той подчертава, че работата на сензора по целия екран е последния етап от приемането на технологията и се очаква по-късно следващата година, като може да дебютира с Galaxy S10. Touch ID може и да се завърнекато допълнение на Face ID в следващите модели iPhone, но когато технологията се развие достатъчно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This