Изберете Страница

iPhone няма да има скоро вграден в екрана сензор за Touch ID

По-стари слухове твърдяха, че Apple се стреми да вгради в екрана на iPhone сензора за Touch ID, но след като Face ID се оказа достатъчно дабра алтернатива, се очаква да пристигне и за iPad Pro още тази година.

Разбира се разпознаването на пръстови отпечатъци има някои предимства в определени ситуации, но трябва ли да очакваме, че то ще остане част от бъдещите модели iPhone?

Отговорът на този въпрос идва от известният анализатор Минг-Чи Куо и далеч не е обнадеждаващ за любителите на функцията. В новите си изследователски бележки към инвеститорите, Куо споделя, че технологията Fingerprint On Display или FOD ще отбележи 500% ръст през следващата година, тъй като телефоните с Android продължават да я приемат, но Apple няма да вгради сензора за пръстови отпечатъци в дисплея и в моделите си през 2019 година.

Куо твърди, че лицевото разпознаване на Apple като биометрично решение по отношение на сигурността, обслужва добре смартфоните на компанията, а конкурентите им с Android ще послужат като тестова база за развитието на FOD. В анализа си той подчертава, че работата на сензора по целия екран е последния етап от приемането на технологията и се очаква по-късно следващата година, като може да дебютира с Galaxy S10. Touch ID може и да се завърнекато допълнение на Face ID в следващите модели iPhone, но когато технологията се развие достатъчно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This