Изберете страница

iPhone няма да има скоро вграден в екрана сензор за Touch ID

По-стари слухове твърдяха, че Apple се стреми да вгради в екрана на iPhone сензора за Touch ID, но след като Face ID се оказа достатъчно дабра алтернатива, се очаква да пристигне и за iPad Pro още тази година.

Разбира се разпознаването на пръстови отпечатъци има някои предимства в определени ситуации, но трябва ли да очакваме, че то ще остане част от бъдещите модели iPhone?

Отговорът на този въпрос идва от известният анализатор Минг-Чи Куо и далеч не е обнадеждаващ за любителите на функцията. В новите си изследователски бележки към инвеститорите, Куо споделя, че технологията Fingerprint On Display или FOD ще отбележи 500% ръст през следващата година, тъй като телефоните с Android продължават да я приемат, но Apple няма да вгради сензора за пръстови отпечатъци в дисплея и в моделите си през 2019 година.

Куо твърди, че лицевото разпознаване на Apple като биометрично решение по отношение на сигурността, обслужва добре смартфоните на компанията, а конкурентите им с Android ще послужат като тестова база за развитието на FOD. В анализа си той подчертава, че работата на сензора по целия екран е последния етап от приемането на технологията и се очаква по-късно следващата година, като може да дебютира с Galaxy S10. Touch ID може и да се завърнекато допълнение на Face ID в следващите модели iPhone, но когато технологията се развие достатъчно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This