Изберете страница

iPhone може да получи нова перископна камера през 2022 година

Изглежда Apple работи върху нова система от перископни камери, която може да пристигне още следващата година. Наскоро компанията получи патент за “Folded camera”, който беше забелязан в Службата за патенти и търговски марки на САЩ от Patently Apple.

Споменатат в него система от камери идва като възможно решение за липсата на място в телефона, което може да ограничи качеството на изображението.

“Появата на малки, мобилни, многофункционални устройства като смартфони и таблети, доведе до нуждата от компактни камери с висока разделителна способност, които са леки и способни да заснемат изображения с висока резолюция и качество. Предизвикателство от гледна точка на дизайна на оптичната система е да се осигури система за изображения с лещи, която да може да улавя изображения с висока яркост и разделителна способност при физическите ограничения, наложени от камерите с малък форм-фактор”, се казва в документа. “Формите, материалите и разположението на пречупващите елементи на лещите в стека, могат да бъдат избрани, за да заснемат изображения с висока разделителна способност и качество, като същевременно осигурят достатъчно дълго задно фокусно разстояние, за да поберат втората призма”.

Тази нова система ще приема светлината, получена от сензора и след това ще я пренасочва към системата от лещи през нейната оптична ос, за да осигури по-голямо оптично увеличение, като същевременно запази дизайна на обектива достатъчно малък, за да се използва в смартфон.

Вече имаме перископна технология в настоящите модели iPhone 12 Pro и 12 Pro Max, така че новата може да бъде въведена веднага, още през 2022 година, както прогнозира Минг-Чи Куо. Сега обаче анализаторът казва, че може да се наложи да изчакаме до 2023 година, за да видим тази нова технология в iPhone, въпреки че други източници смятат, че тя ще пристигне по-скоро.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This