Изберете Страница

iPhone може да получи нова перископна камера през 2022 година

Изглежда Apple работи върху нова система от перископни камери, която може да пристигне още следващата година. Наскоро компанията получи патент за “Folded camera”, който беше забелязан в Службата за патенти и търговски марки на САЩ от Patently Apple.

Споменатат в него система от камери идва като възможно решение за липсата на място в телефона, което може да ограничи качеството на изображението.

“Появата на малки, мобилни, многофункционални устройства като смартфони и таблети, доведе до нуждата от компактни камери с висока разделителна способност, които са леки и способни да заснемат изображения с висока резолюция и качество. Предизвикателство от гледна точка на дизайна на оптичната система е да се осигури система за изображения с лещи, която да може да улавя изображения с висока яркост и разделителна способност при физическите ограничения, наложени от камерите с малък форм-фактор”, се казва в документа. “Формите, материалите и разположението на пречупващите елементи на лещите в стека, могат да бъдат избрани, за да заснемат изображения с висока разделителна способност и качество, като същевременно осигурят достатъчно дълго задно фокусно разстояние, за да поберат втората призма”.

Тази нова система ще приема светлината, получена от сензора и след това ще я пренасочва към системата от лещи през нейната оптична ос, за да осигури по-голямо оптично увеличение, като същевременно запази дизайна на обектива достатъчно малък, за да се използва в смартфон.

Вече имаме перископна технология в настоящите модели iPhone 12 Pro и 12 Pro Max, така че новата може да бъде въведена веднага, още през 2022 година, както прогнозира Минг-Чи Куо. Сега обаче анализаторът казва, че може да се наложи да изчакаме до 2023 година, за да видим тази нова технология в iPhone, въпреки че други източници смятат, че тя ще пристигне по-скоро.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This