Изберете Страница

iPhone може да получи нова перископна камера през 2022 година

Изглежда Apple работи върху нова система от перископни камери, която може да пристигне още следващата година. Наскоро компанията получи патент за “Folded camera”, който беше забелязан в Службата за патенти и търговски марки на САЩ от Patently Apple.

Споменатат в него система от камери идва като възможно решение за липсата на място в телефона, което може да ограничи качеството на изображението.

“Появата на малки, мобилни, многофункционални устройства като смартфони и таблети, доведе до нуждата от компактни камери с висока разделителна способност, които са леки и способни да заснемат изображения с висока резолюция и качество. Предизвикателство от гледна точка на дизайна на оптичната система е да се осигури система за изображения с лещи, която да може да улавя изображения с висока яркост и разделителна способност при физическите ограничения, наложени от камерите с малък форм-фактор”, се казва в документа. “Формите, материалите и разположението на пречупващите елементи на лещите в стека, могат да бъдат избрани, за да заснемат изображения с висока разделителна способност и качество, като същевременно осигурят достатъчно дълго задно фокусно разстояние, за да поберат втората призма”.

Тази нова система ще приема светлината, получена от сензора и след това ще я пренасочва към системата от лещи през нейната оптична ос, за да осигури по-голямо оптично увеличение, като същевременно запази дизайна на обектива достатъчно малък, за да се използва в смартфон.

Вече имаме перископна технология в настоящите модели iPhone 12 Pro и 12 Pro Max, така че новата може да бъде въведена веднага, още през 2022 година, както прогнозира Минг-Чи Куо. Сега обаче анализаторът казва, че може да се наложи да изчакаме до 2023 година, за да видим тази нова технология в iPhone, въпреки че други източници смятат, че тя ще пристигне по-скоро.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This