Изберете Страница

iPhone може да получи нова перископна камера през 2022 година

Изглежда Apple работи върху нова система от перископни камери, която може да пристигне още следващата година. Наскоро компанията получи патент за “Folded camera”, който беше забелязан в Службата за патенти и търговски марки на САЩ от Patently Apple.

Споменатат в него система от камери идва като възможно решение за липсата на място в телефона, което може да ограничи качеството на изображението.

“Появата на малки, мобилни, многофункционални устройства като смартфони и таблети, доведе до нуждата от компактни камери с висока разделителна способност, които са леки и способни да заснемат изображения с висока резолюция и качество. Предизвикателство от гледна точка на дизайна на оптичната система е да се осигури система за изображения с лещи, която да може да улавя изображения с висока яркост и разделителна способност при физическите ограничения, наложени от камерите с малък форм-фактор”, се казва в документа. “Формите, материалите и разположението на пречупващите елементи на лещите в стека, могат да бъдат избрани, за да заснемат изображения с висока разделителна способност и качество, като същевременно осигурят достатъчно дълго задно фокусно разстояние, за да поберат втората призма”.

Тази нова система ще приема светлината, получена от сензора и след това ще я пренасочва към системата от лещи през нейната оптична ос, за да осигури по-голямо оптично увеличение, като същевременно запази дизайна на обектива достатъчно малък, за да се използва в смартфон.

Вече имаме перископна технология в настоящите модели iPhone 12 Pro и 12 Pro Max, така че новата може да бъде въведена веднага, още през 2022 година, както прогнозира Минг-Чи Куо. Сега обаче анализаторът казва, че може да се наложи да изчакаме до 2023 година, за да видим тази нова технология в iPhone, въпреки че други източници смятат, че тя ще пристигне по-скоро.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This