Изберете страница

iPhone може да остане изцяло без портове

Предполага се, че iPhone 12 ще предложи по-малък прорез и някои други промени в дизайна, но един от моделите за следващата година може би ще е коренно различен, соред ново изтичане. Всъщност този iPhone може да е първият изцяло без портове смартфон на Apple, но мистериозното устройство може да не се окаже iPhone 13.

Въпреки международния натиск Apple да изостави своя Lightning порт и да го замени с USB-C, компанията е съгласна по-скоро да остави устройствата си без портове, от колкото да ги смени, твърди Джон Просър, подкрепяйки по-стари слухове. Поне един от моделите следващата година ще бъде изцяло без портове, твърди той, а в крайна сметка това ще стане с всички следващи смартфони на гиганта.

 

Интересното е, че първият iPhone без портове може и да не е водещо устройство, а вместо това Apple да избере по-евтин модел – iPhone SE Plus. Носят се слухове, че iPhone SE Plus ще стартира през втората половина на 2021 година и ще има размер на дисплея между 5.5 и 6.1 инча. Освен това ще предложи Touch ID, вграден в дисплея и според Просър – Apple Smart Connector, подобен на iPad Pro, който ще позволи зареждане от дока и свързване на други аксесоари.

Всъщност смартфон без портове е предлаган в концепции няколко пъти, но основните производители все още нямат такъв модел. Apple се е вкопчила в своя Lightning порт, вместо да премине към USB-C за удобство на потребителите, но през януари Европейският съюз гласува за универсален стандарт на зареждане, подробностите по прилагане на решението обаче още се оформят. За да не чака това, Apple може да удвои вариантите за зареждане на своя iPhone без портове, като се върне към идеята за AirPower, позволявайки по този начин и зареждането на няколко устройства едновременно. В момента обаче iPhone 11 може да поддържа само 7.5 W безжично зареждане, при 18 W кабелно, което прави идеята за AirPower и iPhone без портове, представени едновременно като преход към бъдеще без кабели, още по-реална. За съжаление още е твърде рано за прогнози и цялата информация е базирана на слухове и изтичания, така че към момента може би трябва да насочим поглед към предстоящите модели iPhone 12 тази есен, а за футуристичния iPhone без портове, ще научим повече с течение на времето.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This