Прогнозите iPad Pro 2 да се появи в началото на тази година така и не се сбъднаха и все още няма официална дата за представянето му, но един от възможните варианти това да се случи е WWDC 2017.

Според информация на TechTimes, тези потребители, които искат да си купят голям таблет са изправени пред проблем с недостига му в магазините на Apple. Онлайн iPad Pro също e недостъпен, а сроковете за доставката му достигат цели три седмици.

Макар, че това би могло да се дължи и на проблеми с доставките, анализаторите виждат в този факт индикации, че скоро ще бъде представен неговия наследник iPad Pro 2, тъй като общоприетото схващане е, че компаниите се опитват да изчистят старите бройки, преди представянето на следващия модел.

Всичко това може да означава, че Apple ще го добави тихичко към своята продуктова линия, както се случи с част от устройствата й миналия месец, но и че iPad Pro 2 може да дебютира официално на WWDC 2017 в началото на юни.

Според слуховете до сега iPad Pro 2 ще притежава True Tone дисплей, който автоматично настройва яркостта и контраста, в зависимост от наличното осветление, процесор А10Х и 12 мегапикселова камера с True Tone светкавица, а заедно с него най-вероятно ще видим и новото поколение Apple Pencil, който е незаменим помощник при работа с големия дисплей.