Изберете страница

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения.

StandBy

StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация, предназначена да се гледа от разстояние, когато телефонът се зарежда. Интерфейсът има възможност за персонализиране и показва часовник в различни стилове, календар, любими снимки, прогноза за времето, контроли за възпроизвеждане на музика, уиджети и др. Той е подходящ за зареждане на iPhone на нощното шкафче, плот, бюро и др. и поддържа Live Activities, Siri, Incoming Calls и по-големи известия. Работи и с винаги включения дисплей да iPhone 14 Pro.

Contact Posters

iOS 17 позволява на потребителите да създават персонализирани Contact Posters, които се появяват по време на входящо обаждане на iPhone на друг потребител. Те могат да включват снимка или Memoji, а шрифтът и цвета на фона също могат да се персонализират. Функцията е достъпна въвв граденото приложение Phone и за приложения от трети страни.

Name Drop

Name Drop позволява на потребителите лесно да споделят информация за контакт, като доближат своите iPhone. И двамата могат да изберат конкретни телефонни номера или имейл адреси, които биха искали да споделят, както и своите Contact Posters.

Live Voicemail

Live Voicemail осигурява транскрипция в реално време на екрана, когато някой остави гласова поща. Ако потребителят я сметне за важна, може да приеме разговора, докато обаждащият се оставя съобщението. Apple посочва, че обаждания, идентифицирани като спам от оператори, не се транскрибират и вместо това ще бъдат незабавно отхвърляни.

iMessage Swipe to Replay

В приложението Messages потребителите могат да плъзнат надясно върху всяко съобщение, за да изпратят предварително зададен отговор.

Interactive Widgets

Интерактивните уиджети вече са достъпни на началния екран на iPhone, заключения екран и новия StandBy режим. Apple демонстрира някои примери за използването им, сред които маркиране на напомняне за завършено, възпроизвеждане или пауза на песен или подкаст и контролиране на аксесоари в приложението Home, но ще има много повече възможности с актуализирането на приложения от трети страни с поддръжката на Interactive Widgets в следващите месеци.

Подобрена функция Autocorrect

Функцията за автоматично коригиране включва най-съвременния езиков модел за предсказване на думи, който значително ще подобри автокорекцията на iPhone. Когато пишете, машинното обучение на устройството ще коригира интелигентно грешките с по-голяма точност, а потребителите ще получават препоръки за предсказуем текст, докато пишат, позволявайки добавяне на думи или цели изречения чрез докосване на интервала. Автоматичната корекция е и с актуализиран дизайн, който подчертава за кратко автоматично коригираната дума. Докосване върху подчертаното ще покаже оригиналната дума, което улеснява връщането й, ако е нужно. Системата ще научи и навиците ви на писане и с течение на времето ще може да избягва някои корекции.

Apple Maps Offline

Това е възможност за изтегляне на карти за използването им офлайн. Има възможност да се изтегли конкретна зона, достъп до навигация turn-by-turn, да се види времето на пристигане, да се намерят места и др. когато iPhone е извън покритие на клетъчната мрежа или WiFi.

Stickers Drawer

Новото чекмедже за стикери в iOS 17 осигурява достъп до всички стикери, включително Live Stickers, emoji, Memoji и пакети за iMessage на едно място. Live Stickers могат да се създават чрез докосване и задържане на обект в снимка, като например котка или куче.

Hey Siri вече е само Siri

Apple опрости гласовата команда Hey Siri на iPhone и други свои устройства. Така ще е много по-удобно да използвате само Siri, за да активирате гласовия асистент. Могат и да се задават няколко последователни гласови команди, без да се налага отново да казвате ключовата дума.

Както обикновено, iOS 17 ще стане достъпна за всички потребители със съвместими модели iPhone довечера в 20 часа българско време.

 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This