Изберете Страница

iOS 16.2 ще донесе нов Custom Accessibility Mode

Във вторник Apple пусна втората бета версия на iOS 16.2, която ще излезе з всички потребители през декември. Официално се смята, че тя ще добави новото приложение за сътрудничество Freeform и някои подобрения в приложението Home, но според 9to5Mac, компанията работи и върху нов Custom Accessibility Mode, който ще осигури “рационализирано” изживяване, каквото и да означава това.

С кодово име “Clarity”, новият режим на достъпност замества Springboard (основният интерфейс на iOS) с по-рационализиран такъв. Функцията, която все още не е достъпна за потребителите в текущите бета версии, цели да направи интерфейса на iPhone и iPad по-удобен.

Във вътрешен документ Apple описва персонализирания режим на достъпност като “персонализиран, рационализиран начин за използване на вашия iPhone и iPad”. В някои отношения новият режим трябва да наподобява текущия Guided Access Mode, който позволява на потребителите да заключат устройството си към едно приложение. Персонализираният режим обаче, ще им позволи да навигират в системата с някои ограничения.

Така потребителите ще могат да задават неща като потребителски интерфейс и по-уголемен текст, приложения, налични на началния екран, разрешени контакти и достъп до хордуерни бутони. Може да се зададе парола, за да се попречи на друг да променя тези настройки. Трикратно щракване върху страничния бутон бързо ще активира или деактивира режима. След като новият режим бъде активиран, дори интерфейсът на приложенията ще става изключително опростен и с по-големи елементи.

Въпреки че Apple вече работи върху Custom Accessibility Mode, все още не е ясно дали той ще пристигне с някоя от следващите актуализации на операционната система, или компанията ще избере да го вложи в следващата й голяма версия.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This