Изберете Страница

iOS 16.2 ще донесе нов Custom Accessibility Mode

Във вторник Apple пусна втората бета версия на iOS 16.2, която ще излезе з всички потребители през декември. Официално се смята, че тя ще добави новото приложение за сътрудничество Freeform и някои подобрения в приложението Home, но според 9to5Mac, компанията работи и върху нов Custom Accessibility Mode, който ще осигури “рационализирано” изживяване, каквото и да означава това.

С кодово име “Clarity”, новият режим на достъпност замества Springboard (основният интерфейс на iOS) с по-рационализиран такъв. Функцията, която все още не е достъпна за потребителите в текущите бета версии, цели да направи интерфейса на iPhone и iPad по-удобен.

Във вътрешен документ Apple описва персонализирания режим на достъпност като “персонализиран, рационализиран начин за използване на вашия iPhone и iPad”. В някои отношения новият режим трябва да наподобява текущия Guided Access Mode, който позволява на потребителите да заключат устройството си към едно приложение. Персонализираният режим обаче, ще им позволи да навигират в системата с някои ограничения.

Така потребителите ще могат да задават неща като потребителски интерфейс и по-уголемен текст, приложения, налични на началния екран, разрешени контакти и достъп до хордуерни бутони. Може да се зададе парола, за да се попречи на друг да променя тези настройки. Трикратно щракване върху страничния бутон бързо ще активира или деактивира режима. След като новият режим бъде активиран, дори интерфейсът на приложенията ще става изключително опростен и с по-големи елементи.

Въпреки че Apple вече работи върху Custom Accessibility Mode, все още не е ясно дали той ще пристигне с някоя от следващите актуализации на операционната система, или компанията ще избере да го вложи в следващата й голяма версия.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This