Изберете страница

iOS 16.2 ще донесе нов Custom Accessibility Mode

Във вторник Apple пусна втората бета версия на iOS 16.2, която ще излезе з всички потребители през декември. Официално се смята, че тя ще добави новото приложение за сътрудничество Freeform и някои подобрения в приложението Home, но според 9to5Mac, компанията работи и върху нов Custom Accessibility Mode, който ще осигури “рационализирано” изживяване, каквото и да означава това.

С кодово име “Clarity”, новият режим на достъпност замества Springboard (основният интерфейс на iOS) с по-рационализиран такъв. Функцията, която все още не е достъпна за потребителите в текущите бета версии, цели да направи интерфейса на iPhone и iPad по-удобен.

Във вътрешен документ Apple описва персонализирания режим на достъпност като “персонализиран, рационализиран начин за използване на вашия iPhone и iPad”. В някои отношения новият режим трябва да наподобява текущия Guided Access Mode, който позволява на потребителите да заключат устройството си към едно приложение. Персонализираният режим обаче, ще им позволи да навигират в системата с някои ограничения.

Така потребителите ще могат да задават неща като потребителски интерфейс и по-уголемен текст, приложения, налични на началния екран, разрешени контакти и достъп до хордуерни бутони. Може да се зададе парола, за да се попречи на друг да променя тези настройки. Трикратно щракване върху страничния бутон бързо ще активира или деактивира режима. След като новият режим бъде активиран, дори интерфейсът на приложенията ще става изключително опростен и с по-големи елементи.

Въпреки че Apple вече работи върху Custom Accessibility Mode, все още не е ясно дали той ще пристигне с някоя от следващите актуализации на операционната система, или компанията ще избере да го вложи в следващата й голяма версия.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This