Изберете страница

Фен успя да направи своя iPhone сгъваем

Наскоро Samsung се присмя на Apple, че няма собствен сгъваем iPhone. Гигантът от Купертино не отговори, но изглежда, че няма и планове за представяне на такова устройство скоро. Един китайски фен на марката обаче, успя да превърне своя iPhone в сгъваем смартфон.

Устройството е наречено iPhone V и е с дизайн на мида. Видеото за създаването му беше показано в популярната платформа за видео споделяне BiliBili в Китай и показва части от други сгъваеми смартфони като Galaxy Z Flip и Moto Razr. Следвайки тяхната философия на дизайна, потребителят разделя вътрешните компоненти на iPhone на две половини и ги свързва заедно.

В долната половина се помещава основната дънна платка с процесора и паметта, докато в горната са сензорите на камерите. Проектът му е коствал едногодишен труд, но все още е само прототип и не се доближава до завършен продукт на Apple. Фенът на марката използва принтер, за да направи корпус на своя телефон, а крайният резултат е напълно функциониращ iPhone със сгъваем дисплей и работещи основни функции.

Потребителят дори е създал и фалшиво промоционално видео, което показва, че устройството разполага с 5G свързаност и се захранва от чипсет A16 Bionic. Предната му камера е 12 МР, а дисплеят е Super Retina XDR, който може да се огъва. Настройката на камерата е взета от Pro моделите, а покритието е Ceramic Shield. Сред ключовите акценти във видеото е и подобреният живот на батерията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This