Изберете Страница

iOS 16 ще донесе разширени конфигурации за Focus Mode за повече контрол

iOS 16 ще бъде представена за пръв път по време на WWDC 2022, но слуховете за подобренията, които ще донесе новата версия на операционната систем, вече започнаха.

Гърмън пише, че новата версия на операционната система ще донесе значителни подобрения като цяло, включително актуализация на известията. Въпреки че не се задълбочава в подробности, 9to5Mac откри в кода на macOS 12.4 beta, че Apple планира големи промени за Focus Mode.

За тези, които не са запознати, режимът Focus, въведен с iOS 15 и macOS Monterey, позволява на потребителите да управляват кои приложения и известия искат да виждат по различно време на деня.

С iOS 16 и macOS 13 Apple ще въведе повече персонализации на Focus Mode, които няма да са съвместими с предните версии на операционните системи. Нов код в iOS 15.5 beta разкрива, че избраният режим изисква актуализация на софтуера, която трябва да бъде активирана. Използването му ще доведе до загуба на настройките при другите ви устройства, ако те не са с новия софтуер.

Актуализираните устройства ще използват нова конфигурация и, за да продължите да редактирате известията, ще ви е нужен най-новия софтуер, или ще трябва да използвате разрешен списък от дадения режим.

Apple работи и върху нови функции за News, като новото съдържание също ще изисква iOS 16, става ясно от кода. Има ред с устройства, които не могат да бъдат актуализирани и това предполага, че компанията ще се откаже от поддръжката на някои модели iPhone и iPad тази година.

Гърман споменава още, че се работи по нов интерфейс за многозадачност за iPadOS 16, както и нови функции за проследяване на здравето за watchOS 9. Очакваме да разберем повече за всичко това, по време на WWDC 2022 през юни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This