Изберете Страница

iOS 16 ще донесе разширени конфигурации за Focus Mode за повече контрол

iOS 16 ще бъде представена за пръв път по време на WWDC 2022, но слуховете за подобренията, които ще донесе новата версия на операционната систем, вече започнаха.

Гърмън пише, че новата версия на операционната система ще донесе значителни подобрения като цяло, включително актуализация на известията. Въпреки че не се задълбочава в подробности, 9to5Mac откри в кода на macOS 12.4 beta, че Apple планира големи промени за Focus Mode.

За тези, които не са запознати, режимът Focus, въведен с iOS 15 и macOS Monterey, позволява на потребителите да управляват кои приложения и известия искат да виждат по различно време на деня.

С iOS 16 и macOS 13 Apple ще въведе повече персонализации на Focus Mode, които няма да са съвместими с предните версии на операционните системи. Нов код в iOS 15.5 beta разкрива, че избраният режим изисква актуализация на софтуера, която трябва да бъде активирана. Използването му ще доведе до загуба на настройките при другите ви устройства, ако те не са с новия софтуер.

Актуализираните устройства ще използват нова конфигурация и, за да продължите да редактирате известията, ще ви е нужен най-новия софтуер, или ще трябва да използвате разрешен списък от дадения режим.

Apple работи и върху нови функции за News, като новото съдържание също ще изисква iOS 16, става ясно от кода. Има ред с устройства, които не могат да бъдат актуализирани и това предполага, че компанията ще се откаже от поддръжката на някои модели iPhone и iPad тази година.

Гърман споменава още, че се работи по нов интерфейс за многозадачност за iPadOS 16, както и нови функции за проследяване на здравето за watchOS 9. Очакваме да разберем повече за всичко това, по време на WWDC 2022 през юни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This