Изберете страница

iOS 16 ще донесе разширени конфигурации за Focus Mode за повече контрол

iOS 16 ще бъде представена за пръв път по време на WWDC 2022, но слуховете за подобренията, които ще донесе новата версия на операционната систем, вече започнаха.

Гърмън пише, че новата версия на операционната система ще донесе значителни подобрения като цяло, включително актуализация на известията. Въпреки че не се задълбочава в подробности, 9to5Mac откри в кода на macOS 12.4 beta, че Apple планира големи промени за Focus Mode.

За тези, които не са запознати, режимът Focus, въведен с iOS 15 и macOS Monterey, позволява на потребителите да управляват кои приложения и известия искат да виждат по различно време на деня.

С iOS 16 и macOS 13 Apple ще въведе повече персонализации на Focus Mode, които няма да са съвместими с предните версии на операционните системи. Нов код в iOS 15.5 beta разкрива, че избраният режим изисква актуализация на софтуера, която трябва да бъде активирана. Използването му ще доведе до загуба на настройките при другите ви устройства, ако те не са с новия софтуер.

Актуализираните устройства ще използват нова конфигурация и, за да продължите да редактирате известията, ще ви е нужен най-новия софтуер, или ще трябва да използвате разрешен списък от дадения режим.

Apple работи и върху нови функции за News, като новото съдържание също ще изисква iOS 16, става ясно от кода. Има ред с устройства, които не могат да бъдат актуализирани и това предполага, че компанията ще се откаже от поддръжката на някои модели iPhone и iPad тази година.

Гърман споменава още, че се работи по нов интерфейс за многозадачност за iPadOS 16, както и нови функции за проследяване на здравето за watchOS 9. Очакваме да разберем повече за всичко това, по време на WWDC 2022 през юни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This