Изберете страница

iOS 16 ще донесе разширени конфигурации за Focus Mode за повече контрол

iOS 16 ще бъде представена за пръв път по време на WWDC 2022, но слуховете за подобренията, които ще донесе новата версия на операционната систем, вече започнаха.

Гърмън пише, че новата версия на операционната система ще донесе значителни подобрения като цяло, включително актуализация на известията. Въпреки че не се задълбочава в подробности, 9to5Mac откри в кода на macOS 12.4 beta, че Apple планира големи промени за Focus Mode.

За тези, които не са запознати, режимът Focus, въведен с iOS 15 и macOS Monterey, позволява на потребителите да управляват кои приложения и известия искат да виждат по различно време на деня.

С iOS 16 и macOS 13 Apple ще въведе повече персонализации на Focus Mode, които няма да са съвместими с предните версии на операционните системи. Нов код в iOS 15.5 beta разкрива, че избраният режим изисква актуализация на софтуера, която трябва да бъде активирана. Използването му ще доведе до загуба на настройките при другите ви устройства, ако те не са с новия софтуер.

Актуализираните устройства ще използват нова конфигурация и, за да продължите да редактирате известията, ще ви е нужен най-новия софтуер, или ще трябва да използвате разрешен списък от дадения режим.

Apple работи и върху нови функции за News, като новото съдържание също ще изисква iOS 16, става ясно от кода. Има ред с устройства, които не могат да бъдат актуализирани и това предполага, че компанията ще се откаже от поддръжката на някои модели iPhone и iPad тази година.

Гърман споменава още, че се работи по нов интерфейс за многозадачност за iPadOS 16, както и нови функции за проследяване на здравето за watchOS 9. Очакваме да разберем повече за всичко това, по време на WWDC 2022 през юни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This