Изберете страница

iOS 16 няма да донесе основен редизайн на интерфейса

WWDC 2022 започва на 6 юни и журналистът Марк Гърмън коментира в последния си бюлетин Power On някои промени, които очаква от iOS 16. Според него както обикновено най-голям ще е интересът именно към iOS 16, но не се очаква новата версия на операционната система да донесе пълен редизайн.

Вместо това Гърмън очаква да види “нови начини на взаимодействие”, а актуализацията ще включва “пресни приложения на Apple”. Миналия месец журналистът посочи, че очаква iOS 16 да включва нова актуализирана система за известия и някои възможности за проследяване на здравето. Предишни изтичания разкриха нов мега уиджет, известен като InfoShack, който ще позволи на потребителите да създават адаптивни уиджети.

Що се отнася до watchOS 9, Гърмън споменава, че мониторът за кръвно налягане няма да пристигне за Apple Watch преди 2024 година, въпреки че можем да видим режим с ниска мощност и подобрено сканиране на предсърдното мъждене.

Това, което би направило часовникът наистина полезен е неинвазивният сензор за кръвна захар, за който се говореше отдавна, че ще дойде със следващия модел Apple Watch. Това би спестило болките и разходите на милиони инсулинозависимо потребители, но Гърмън не очаква Apple да добави сензора тази есен, а може би след няколко години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This