Изберете Страница

iOS 16 няма да донесе основен редизайн на интерфейса

WWDC 2022 започва на 6 юни и журналистът Марк Гърмън коментира в последния си бюлетин Power On някои промени, които очаква от iOS 16. Според него както обикновено най-голям ще е интересът именно към iOS 16, но не се очаква новата версия на операционната система да донесе пълен редизайн.

Вместо това Гърмън очаква да види “нови начини на взаимодействие”, а актуализацията ще включва “пресни приложения на Apple”. Миналия месец журналистът посочи, че очаква iOS 16 да включва нова актуализирана система за известия и някои възможности за проследяване на здравето. Предишни изтичания разкриха нов мега уиджет, известен като InfoShack, който ще позволи на потребителите да създават адаптивни уиджети.

Що се отнася до watchOS 9, Гърмън споменава, че мониторът за кръвно налягане няма да пристигне за Apple Watch преди 2024 година, въпреки че можем да видим режим с ниска мощност и подобрено сканиране на предсърдното мъждене.

Това, което би направило часовникът наистина полезен е неинвазивният сензор за кръвна захар, за който се говореше отдавна, че ще дойде със следващия модел Apple Watch. Това би спестило болките и разходите на милиони инсулинозависимо потребители, но Гърмън не очаква Apple да добави сензора тази есен, а може би след няколко години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This