Изберете Страница

iOS 16 най-вероятно няма да се поддържа от iPhone 6s, 6s Plus и iPhone SE

С началото на новата година и пускането на iOS 15.2, Apple ще започне да се фокусира върху следващата голяма версия на операционната система – iOS 16. Според iPhonesoft и вътрешни източници, компанията планира да се откаже от поддръжката на iPhone 6s, 6s Plus и първото поколение iPhone SE.

Що се отнаяс до iPad, iPadOS 16 ще е несъвместима с iPad mini 4, iPad Air 2, iPad (пето поколение) и моделите iPad Pro от 2015 г.

Разбира се все още нищо не е официално, докато Apple не обяви iOS 16 по време на WWDC 2022. Въпреки това iPhonesoft позна за отпадането на поддръжката на устройстав при iOS 13 и 14. От друга страна изданието направи грешка миналата година, твърдейки, че iPhone 6s и оригиналният SE няма да поддържат iOS 15, а компанията ще продължи да ги поддържа с iOS 14.

Ако приемем, че горното предположение е истина, това би означавало, че iOS 16 ще изисква чип А10 като минимална спецификация за получаване на новата версия на операционната система с най-новите й функции.

Независимо от това компанията все още предоставя невероятно дълга поддръжка на своите устройства. iPhone 6s, 6s Plus и SE бяха пуснати съответно в края на 2015 и началото на 2016 година и ще са получили повече от 6 години редовни софтуерни актуализации. Най-новото усторйство, което може да бъде изключено за актуализации на софтуера е iPad mini 4, но дори и то ще е с повече от 5 години ъпдейти докато излеез iOS 16.

Apple също така изложи плановете си да продължи да поддържа текущата и предишните основни версии на iOS с критични корекции за сигурност, като допълнително удължава полезния живот на по-старите си модели. В момента потребителите могат да изберат дали да преминат към iOS 15 или да останат на iOS 14, продължавайки да получават актуализации за сигурност.

Все още няма никакви слухове за новите функции в iOS 16, което означава, че е твърде рано да правим предположения. Първите данни за новите версии на операционната система обикновено започват да излизат през пролетта, докато през юни компанията вече я представи официално на WWDC.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This