Изберете Страница

iOS 16 най-вероятно няма да се поддържа от iPhone 6s, 6s Plus и iPhone SE

С началото на новата година и пускането на iOS 15.2, Apple ще започне да се фокусира върху следващата голяма версия на операционната система – iOS 16. Според iPhonesoft и вътрешни източници, компанията планира да се откаже от поддръжката на iPhone 6s, 6s Plus и първото поколение iPhone SE.

Що се отнаяс до iPad, iPadOS 16 ще е несъвместима с iPad mini 4, iPad Air 2, iPad (пето поколение) и моделите iPad Pro от 2015 г.

Разбира се все още нищо не е официално, докато Apple не обяви iOS 16 по време на WWDC 2022. Въпреки това iPhonesoft позна за отпадането на поддръжката на устройстав при iOS 13 и 14. От друга страна изданието направи грешка миналата година, твърдейки, че iPhone 6s и оригиналният SE няма да поддържат iOS 15, а компанията ще продължи да ги поддържа с iOS 14.

Ако приемем, че горното предположение е истина, това би означавало, че iOS 16 ще изисква чип А10 като минимална спецификация за получаване на новата версия на операционната система с най-новите й функции.

Независимо от това компанията все още предоставя невероятно дълга поддръжка на своите устройства. iPhone 6s, 6s Plus и SE бяха пуснати съответно в края на 2015 и началото на 2016 година и ще са получили повече от 6 години редовни софтуерни актуализации. Най-новото усторйство, което може да бъде изключено за актуализации на софтуера е iPad mini 4, но дори и то ще е с повече от 5 години ъпдейти докато излеез iOS 16.

Apple също така изложи плановете си да продължи да поддържа текущата и предишните основни версии на iOS с критични корекции за сигурност, като допълнително удължава полезния живот на по-старите си модели. В момента потребителите могат да изберат дали да преминат към iOS 15 или да останат на iOS 14, продължавайки да получават актуализации за сигурност.

Все още няма никакви слухове за новите функции в iOS 16, което означава, че е твърде рано да правим предположения. Първите данни за новите версии на операционната система обикновено започват да излизат през пролетта, докато през юни компанията вече я представи официално на WWDC.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This