Изберете Страница

iOS 15.4.1 не успява да осигури обещаното подобрение на батерията на iPhone

С пускането на iOS 15.4.1 миналата седмица, Apple обеща да оправи бързото падане на батерията на iPhone, след предишния ъпдейт, но сравнителен тест на девет различни модела показва, че почти половината от тях не показват обещаното подобрение. Още по-лошо – при тях се отчита спад.

Като цяло спадът в живота на батерията при засегнатите устройства е малък, но въпреки това е вероятно тази информация да накара част от потребителите да се въздържат от ъпдейта, което пък е жалко, тъй като тя затваря важна дупка в сигурността, активно използвана според Apple.

Животът на батерията е сред най-важните за потребителите характеристики, защото дори и най-доброто устройство става безполезно, когато батерията му достигне до 0%. Затова и не е изненада, че много хора бяха доволни, когато Apple посочи, че iOS 15.4.1 поправя грешката, която кара батериите на iPhone “да се изтощават по-бързо от очакваното след актуализацията до iOS 15.4”.

За да тества това твърдение iAppleBytes направи сравнение на живота на батерията на моделите от оригиналния iPhone SE до iPhone 13 с Geekbench 4 преди и след ъпдейта. При iPhone 6s, 7, 8 и 12 животът на батерията е леко подобрен при работа с най-новата версия, но това е малко увеличение. Що се отнася до iPhone SE, XR, 11, SE 2 и 13, при тези модели се отчита намален живот на батерията с iOS 15.4.1, въпреки че и намалението е сравнително малко.

Изключение прави iPhone 13, при който спадът е с 5.5%. Това е и телефонът с най-дълъг живот на батерията, който все още издържа 8 часа с едно зареждане или повече от 90 минути повече от най-близкия си конкурент, но ефектът от ъпдейта несъмнено е нежелан.

Всъщност не е необичайно актуализациите на iOS да внасят леки промени в живота на батерията, понякога нагоре, понякога надолу, а те почти винаги се игнорират, тъй като извън тестовете са незабележими. Единствената причина сега да се обърне внимание на това е, че Apple обеща подобрение в описанието на своя последен ъпдейт. Тестовете на iAppleBytes сочат, че iOS 15.4.1 носи леко увеличение в живота на батерията за някои от деветте устройства, а повече можете да видите в самия клип:

Разбира се всеки може да прецени сам за себе си, дали да инсталира актуализацията зарди важната дупка в сигурността, която тя запушва, или да изчака следващата и да запази живота на батерията на своя iPhone в текущото му състояние.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This