Изберете Страница

iOS 15.4.1 не успява да осигури обещаното подобрение на батерията на iPhone

С пускането на iOS 15.4.1 миналата седмица, Apple обеща да оправи бързото падане на батерията на iPhone, след предишния ъпдейт, но сравнителен тест на девет различни модела показва, че почти половината от тях не показват обещаното подобрение. Още по-лошо – при тях се отчита спад.

Като цяло спадът в живота на батерията при засегнатите устройства е малък, но въпреки това е вероятно тази информация да накара част от потребителите да се въздържат от ъпдейта, което пък е жалко, тъй като тя затваря важна дупка в сигурността, активно използвана според Apple.

Животът на батерията е сред най-важните за потребителите характеристики, защото дори и най-доброто устройство става безполезно, когато батерията му достигне до 0%. Затова и не е изненада, че много хора бяха доволни, когато Apple посочи, че iOS 15.4.1 поправя грешката, която кара батериите на iPhone “да се изтощават по-бързо от очакваното след актуализацията до iOS 15.4”.

За да тества това твърдение iAppleBytes направи сравнение на живота на батерията на моделите от оригиналния iPhone SE до iPhone 13 с Geekbench 4 преди и след ъпдейта. При iPhone 6s, 7, 8 и 12 животът на батерията е леко подобрен при работа с най-новата версия, но това е малко увеличение. Що се отнася до iPhone SE, XR, 11, SE 2 и 13, при тези модели се отчита намален живот на батерията с iOS 15.4.1, въпреки че и намалението е сравнително малко.

Изключение прави iPhone 13, при който спадът е с 5.5%. Това е и телефонът с най-дълъг живот на батерията, който все още издържа 8 часа с едно зареждане или повече от 90 минути повече от най-близкия си конкурент, но ефектът от ъпдейта несъмнено е нежелан.

Всъщност не е необичайно актуализациите на iOS да внасят леки промени в живота на батерията, понякога нагоре, понякога надолу, а те почти винаги се игнорират, тъй като извън тестовете са незабележими. Единствената причина сега да се обърне внимание на това е, че Apple обеща подобрение в описанието на своя последен ъпдейт. Тестовете на iAppleBytes сочат, че iOS 15.4.1 носи леко увеличение в живота на батерията за някои от деветте устройства, а повече можете да видите в самия клип:

Разбира се всеки може да прецени сам за себе си, дали да инсталира актуализацията зарди важната дупка в сигурността, която тя запушва, или да изчака следващата и да запази живота на батерията на своя iPhone в текущото му състояние.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This