Изберете страница

iOS 15.4 добвя нова полезна опция в приложението Notes

Миналата седмица Apple пусна iOS 15.4, а една от промените в нея е добвянето на пряк път “Scan Text” за сканиране на печатен или ръкописен тект в приложението Notes. Компанията сподели и видео с инструкции стъпка по стъпка за това как да използвате функцията за сканиране на текст:

На устройство, работещо с iOS 15.4 или iPadOS 15.4 просто трябва да отворите приложението Notes, да докоснете иконата с камера и опцията Scan Text и да изберете бутона за вмъкване, след като текстът е добавен към бележката. Шорткътът Scan Text е добавен също и към приложението Reminders.

В по-ранни версии на iOS 15 и iPadOS 15, сканирането на текст в Notes изискваше докосване на текстовото поле на бележката и иконата Live Text.

Заедно с тази полезна опция, iOS 15.4 донесе още и възможността за отключване на iPhone 12 и по-нови модели с Face ID, докато носите маска, нова гласова опция за Siri, нови емотикони, възможност за иницииране на SharePlay сесии директно от поддържани приложения и др.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This