Изберете Страница

iOS 15.4 добвя нова полезна опция в приложението Notes

Миналата седмица Apple пусна iOS 15.4, а една от промените в нея е добвянето на пряк път “Scan Text” за сканиране на печатен или ръкописен тект в приложението Notes. Компанията сподели и видео с инструкции стъпка по стъпка за това как да използвате функцията за сканиране на текст:

На устройство, работещо с iOS 15.4 или iPadOS 15.4 просто трябва да отворите приложението Notes, да докоснете иконата с камера и опцията Scan Text и да изберете бутона за вмъкване, след като текстът е добавен към бележката. Шорткътът Scan Text е добавен също и към приложението Reminders.

В по-ранни версии на iOS 15 и iPadOS 15, сканирането на текст в Notes изискваше докосване на текстовото поле на бележката и иконата Live Text.

Заедно с тази полезна опция, iOS 15.4 донесе още и възможността за отключване на iPhone 12 и по-нови модели с Face ID, докато носите маска, нова гласова опция за Siri, нови емотикони, възможност за иницииране на SharePlay сесии директно от поддържани приложения и др.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This