Изберете страница

iOS 15.4 добвя нова полезна опция в приложението Notes

Миналата седмица Apple пусна iOS 15.4, а една от промените в нея е добвянето на пряк път “Scan Text” за сканиране на печатен или ръкописен тект в приложението Notes. Компанията сподели и видео с инструкции стъпка по стъпка за това как да използвате функцията за сканиране на текст:

На устройство, работещо с iOS 15.4 или iPadOS 15.4 просто трябва да отворите приложението Notes, да докоснете иконата с камера и опцията Scan Text и да изберете бутона за вмъкване, след като текстът е добавен към бележката. Шорткътът Scan Text е добавен също и към приложението Reminders.

В по-ранни версии на iOS 15 и iPadOS 15, сканирането на текст в Notes изискваше докосване на текстовото поле на бележката и иконата Live Text.

Заедно с тази полезна опция, iOS 15.4 донесе още и възможността за отключване на iPhone 12 и по-нови модели с Face ID, докато носите маска, нова гласова опция за Siri, нови емотикони, възможност за иницииране на SharePlay сесии директно от поддържани приложения и др.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This