Изберете Страница

iOS 15.4 добвя нова полезна опция в приложението Notes

Миналата седмица Apple пусна iOS 15.4, а една от промените в нея е добвянето на пряк път “Scan Text” за сканиране на печатен или ръкописен тект в приложението Notes. Компанията сподели и видео с инструкции стъпка по стъпка за това как да използвате функцията за сканиране на текст:

На устройство, работещо с iOS 15.4 или iPadOS 15.4 просто трябва да отворите приложението Notes, да докоснете иконата с камера и опцията Scan Text и да изберете бутона за вмъкване, след като текстът е добавен към бележката. Шорткътът Scan Text е добавен също и към приложението Reminders.

В по-ранни версии на iOS 15 и iPadOS 15, сканирането на текст в Notes изискваше докосване на текстовото поле на бележката и иконата Live Text.

Заедно с тази полезна опция, iOS 15.4 донесе още и възможността за отключване на iPhone 12 и по-нови модели с Face ID, докато носите маска, нова гласова опция за Siri, нови емотикони, възможност за иницииране на SharePlay сесии директно от поддържани приложения и др.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This