Изберете Страница

iOS 15.4 добвя нова полезна опция в приложението Notes

Миналата седмица Apple пусна iOS 15.4, а една от промените в нея е добвянето на пряк път “Scan Text” за сканиране на печатен или ръкописен тект в приложението Notes. Компанията сподели и видео с инструкции стъпка по стъпка за това как да използвате функцията за сканиране на текст:

На устройство, работещо с iOS 15.4 или iPadOS 15.4 просто трябва да отворите приложението Notes, да докоснете иконата с камера и опцията Scan Text и да изберете бутона за вмъкване, след като текстът е добавен към бележката. Шорткътът Scan Text е добавен също и към приложението Reminders.

В по-ранни версии на iOS 15 и iPadOS 15, сканирането на текст в Notes изискваше докосване на текстовото поле на бележката и иконата Live Text.

Заедно с тази полезна опция, iOS 15.4 донесе още и възможността за отключване на iPhone 12 и по-нови модели с Face ID, докато носите маска, нова гласова опция за Siri, нови емотикони, възможност за иницииране на SharePlay сесии директно от поддържани приложения и др.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This