Снимането с телефон се подобри много с годините, но ако има нещо, което наистина е досадно, това са зелените точки, които случайно се появяват на определени снимки. Изглежда обаче най-новата бета версия на iOS 15 тихомълком добавя функция, която автоматично премахва нежеланите отблясъци.

Тя беше забелязана първоначално от Reddit, но също така беше подчертана и от популярното приложение за редактиране на фотоси Halide в Twitter. Потребител на Reddit отбелязва, че първоначално е смятал, че снимката, която е направил, трябва да бъде редактирана по-късно поради отблясъци на обектива, но след това забелязал, че те са премахнати автоматично от изображението.


Други постове подчертават, че макари и да изглежда, че функцията работи, има някои обстоятелства, при които може и да не сработи. В преобладаващата част изглежда, че вътрешните светлини или тези във видеоклипове са редактирани. Същото важи и за тези, които покриват голяма част от снимката или са умишлени. Функцията се опитва да разпознае непреднамерените артефакти, които бяха често срещани в последните поколения на iPhone.