Една от най-удобните функционалности на Apple Watch по време на продължаващата повече от година пандемия, е възможността да отключва и заключва iPhone. Ако обаче имате телефон с Touch ID и сте го актуализирали до iOS 14.7, той няма да отключва вашия часовник. Все още можете да го направите, разбира се, като въведете пина на екрана на часовника, но все пак това е досаден бъг, който нарушава цялостното изживяване от безпроблемното използване на функцията.

Apple признава за него в документ за поддръжка, видян от 9to5Mac:

“Когато Unlock with iPhone e включена, проблем в iOS 14.7 засяга способността на телефони с Touch ID да отключват Apple Watch”, се казва в документа. “Ако срещнете този проблем, просто въведете паролата директно на вашия часовник, за да го отключите”.

Компанията добавя, че ще адресира този проблем в предстояща актуализация на софтуера.

iOS 14.7 беше пусната в понеделник вечерта, като донесе някои нови функции, сред които поддръжка за новата батерия MagSafe на Apple, обединяване на Apple Cards, управление на таймери на HomePod, информация за качеството на въздуха в приложението Weather и Maps за още няколко държави, актуализация на Podcasts и изчистване на някои бъгове. Най-вероятно Apple скоро ще пусне поредната актуализация, за да изчисти досадния бъг при работата с Apple Watch.