Изберете Страница

iOS 14.5 ще позволи на собствениците на Apple Watch да отключват своя iPhone, докато носят маска

Apple току-що пусна първата бета версия за разработчици на iOS 14.5 и в нея се откроява една полезна промяна. След като бъде инсталирана, актуализацията ще позволи на потребителите да отключват своите iPhone чрез Face ID, дори като носят маска.

Всичко това звучи прекрасно в условията на пандемия, но има една уловка – функцията ще работи само, ако собственикът на iPhone носи Apple Watch. Докато самият часовник е отключен, просто ще трябва да погледнете своя iPhone както обикновено, след което ще получите тактилен сигнал на китката си, който ви уведомява, че отключването е било успешно. Разбира се функцията трябва да се активира ръчно предварително и ще позволи Face ID да продължи с отключването, въпреки много ниската точност на разпознаване на лицето, тъй като свързаният часовник вече е удостоверен. Също така ще можете да заключите телефона си от Apple Watch, въприке че трябва да отбележим, че останалите действия, разчитащи на Face ID, като одобряване на покупка например, няма да могат да бъдат обработвани по този начин.

Предвид необходимостта от носене на маски, Apple се опита да се справи с този проблем още през май миналата година с актуализация, която ускорява прехвърлянето на потребителите към екрана за въвеждане на парола, когато лицата им са закрити. Макар и добра идея на теория, промяната не беше особено елегантна, а потребителите често трябваше да чакат, докато iOS реши какво точно да направи. Имайки предвид това, не е изненада, че Apple тества оптични сензори за пръстови отпечатъци в дисплея, които може би ще дебютират в следващите й модели iPhone още тази есен, а до тогава новата функция в iOS 14.5 е едно елегантно решение, макар и не за всички потребители.

Освен подобряването на Face ID, актуализацията носи поддръжка за контролери Xbox Series S / X и PlayStation 5 за iPhone и iPad и разширена съвместимост за новите тренировки на Fitness+. След като тя бъде инсталирана, приложението Fitness ще придобие способността да предава аудио и видео от тренировките към интелигентни телевизори, съвместими с AirPlay 2. Важно е да се отбележи още и, че тази актуализация е първата, която напълно ще приложи мерките за прозрачност на Apple за проследяване на приложенията, които изискват от разработчиците да искат изрично съгласие, преди да събират данни на потребителите за рекламодателите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This