Изберете Страница

iOS 14.5 ще позволи калибриране на батерията

Инструментът за повторно калибриране на батерията в iOS 14.5 трябва да ни даде по-точен поглед върху нейното състояние. Функцията се появи за пръв път в шестата бета на операционната система и ще се визуализира всеки път, когато батерията на вашия iPhone не работи добре.

Въпреки, че тя още не е пусната официално, Apple вече има документ за поддръжка, обясняващ как ще работи инструментът за повторно калибриране на състоянието на батерията и какво точно ще прави. Според компанията, той ще поправи “неточни оценки на отчитането на състоянието на батерията”.

Понастоящем страницата Battery Health в настройките показва максималния капацитет, което може да е добър индикатор дали той ще издържи дълго, или не. Неточен процент може да затрудни диагностицирането на батерията, или намалената производителност.

Според описанието на Apple повторното калибриране се извършва без ваша намеса. Ще видите съобщение в раздела за батерията, че тя ще се калибрира и това може да отнеме няколко седмици. Ако поправката е неуспешна, ще видите препоръка за сервизиране.

Любопитното е, че според компанията функцията ще работи на iPhone 11, 11 Pro и 11 Max, няма информация обаче дали ще е ограничена само до тези модели, или ще бъде разширена и до по-старите. Не се споменава и iPhone 12.

iOS 14.5 ще излезе скоро, предлагайки значителен брой нови функции. В допълнение към повторното калибриране на батерията, с нетърпение очакваме и опцията за отключване при носене на маска, с помощта на Apple Watch, редица подобрения в Maps и възможността за споделяне на Apple Card между множество потребители (последната за съжаление не е достъпна у нас).

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This