Изберете страница

iOS 14.5 ще позволи калибриране на батерията

Инструментът за повторно калибриране на батерията в iOS 14.5 трябва да ни даде по-точен поглед върху нейното състояние. Функцията се появи за пръв път в шестата бета на операционната система и ще се визуализира всеки път, когато батерията на вашия iPhone не работи добре.

Въпреки, че тя още не е пусната официално, Apple вече има документ за поддръжка, обясняващ как ще работи инструментът за повторно калибриране на състоянието на батерията и какво точно ще прави. Според компанията, той ще поправи “неточни оценки на отчитането на състоянието на батерията”.

Понастоящем страницата Battery Health в настройките показва максималния капацитет, което може да е добър индикатор дали той ще издържи дълго, или не. Неточен процент може да затрудни диагностицирането на батерията, или намалената производителност.

Според описанието на Apple повторното калибриране се извършва без ваша намеса. Ще видите съобщение в раздела за батерията, че тя ще се калибрира и това може да отнеме няколко седмици. Ако поправката е неуспешна, ще видите препоръка за сервизиране.

Любопитното е, че според компанията функцията ще работи на iPhone 11, 11 Pro и 11 Max, няма информация обаче дали ще е ограничена само до тези модели, или ще бъде разширена и до по-старите. Не се споменава и iPhone 12.

iOS 14.5 ще излезе скоро, предлагайки значителен брой нови функции. В допълнение към повторното калибриране на батерията, с нетърпение очакваме и опцията за отключване при носене на маска, с помощта на Apple Watch, редица подобрения в Maps и възможността за споделяне на Apple Card между множество потребители (последната за съжаление не е достъпна у нас).

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This