Изберете Страница

iOS 14.5 ще позволи калибриране на батерията

Инструментът за повторно калибриране на батерията в iOS 14.5 трябва да ни даде по-точен поглед върху нейното състояние. Функцията се появи за пръв път в шестата бета на операционната система и ще се визуализира всеки път, когато батерията на вашия iPhone не работи добре.

Въпреки, че тя още не е пусната официално, Apple вече има документ за поддръжка, обясняващ как ще работи инструментът за повторно калибриране на състоянието на батерията и какво точно ще прави. Според компанията, той ще поправи “неточни оценки на отчитането на състоянието на батерията”.

Понастоящем страницата Battery Health в настройките показва максималния капацитет, което може да е добър индикатор дали той ще издържи дълго, или не. Неточен процент може да затрудни диагностицирането на батерията, или намалената производителност.

Според описанието на Apple повторното калибриране се извършва без ваша намеса. Ще видите съобщение в раздела за батерията, че тя ще се калибрира и това може да отнеме няколко седмици. Ако поправката е неуспешна, ще видите препоръка за сервизиране.

Любопитното е, че според компанията функцията ще работи на iPhone 11, 11 Pro и 11 Max, няма информация обаче дали ще е ограничена само до тези модели, или ще бъде разширена и до по-старите. Не се споменава и iPhone 12.

iOS 14.5 ще излезе скоро, предлагайки значителен брой нови функции. В допълнение към повторното калибриране на батерията, с нетърпение очакваме и опцията за отключване при носене на маска, с помощта на Apple Watch, редица подобрения в Maps и възможността за споделяне на Apple Card между множество потребители (последната за съжаление не е достъпна у нас).

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This