Изберете страница

iOS 14.5 ще позволи калибриране на батерията

Инструментът за повторно калибриране на батерията в iOS 14.5 трябва да ни даде по-точен поглед върху нейното състояние. Функцията се появи за пръв път в шестата бета на операционната система и ще се визуализира всеки път, когато батерията на вашия iPhone не работи добре.

Въпреки, че тя още не е пусната официално, Apple вече има документ за поддръжка, обясняващ как ще работи инструментът за повторно калибриране на състоянието на батерията и какво точно ще прави. Според компанията, той ще поправи “неточни оценки на отчитането на състоянието на батерията”.

Понастоящем страницата Battery Health в настройките показва максималния капацитет, което може да е добър индикатор дали той ще издържи дълго, или не. Неточен процент може да затрудни диагностицирането на батерията, или намалената производителност.

Според описанието на Apple повторното калибриране се извършва без ваша намеса. Ще видите съобщение в раздела за батерията, че тя ще се калибрира и това може да отнеме няколко седмици. Ако поправката е неуспешна, ще видите препоръка за сервизиране.

Любопитното е, че според компанията функцията ще работи на iPhone 11, 11 Pro и 11 Max, няма информация обаче дали ще е ограничена само до тези модели, или ще бъде разширена и до по-старите. Не се споменава и iPhone 12.

iOS 14.5 ще излезе скоро, предлагайки значителен брой нови функции. В допълнение към повторното калибриране на батерията, с нетърпение очакваме и опцията за отключване при носене на маска, с помощта на Apple Watch, редица подобрения в Maps и възможността за споделяне на Apple Card между множество потребители (последната за съжаление не е достъпна у нас).

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This